Onderwerp: hardgeworden (tylose/fondant) bloemen op de taart plakken..
... hoe doe je dat? Vooral aan een zijkant van een taart.... ik ben bang dat het eraf valt.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » hardgeworden (tylose/fondant) bloemen op de taart plakken..
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
... hoe doe je dat? Vooral aan een zijkant van een taart.... ik ben bang dat het eraf valt.
Ik gebruik daar altijd eetbare lijm voor.. gewoon uit de hebshop...
Maar toen ik net begon gebruikte ik poedersuiker aangemaakt met water of wat icing..Wel ff vasthouden totdat je denkt dat hij vast zit. Als je gelijk loslaat glijdt hij er vaak af..
Met icing (en even vasthouden nadat je het geplakt hebt of ondersteunen met stuk spons)
wat bedoelen jullie met icing? poedersuiker en water?
wat bedoelen jullie met icing? poedersuiker en water?
En toevoeging eiwitpoeder (=royal icing) . Dit recept staat onder het kopje "recepten":
Icing maak je het best met eiwitpoeder, o.a. verkrijgbaar bij De Leukste Taarten Shop, of met gepasteuriseerd eiwit. Je kunt er koekjes, cupcakes maar ook hele taarten mee decoreren.
Het is in de verschillende consistenties uitermate geschikt voor spuiten van randjes of bloemetjes.
Ingrediënten
◦10 gram eiwitpoeder
◦60 ml gekookt afgekoeld water
◦300-500 gr poedersuiker
Werkwijze
◦Doe (een deel van) de poedersuiker en het eiwitpoeder in de kom
◦Giet tijdens het draaien van de mixer het water erbij
◦Zorg dat je op langzame snelheid mixt!
◦De icing is goed als je er pieken van kunt trekken
◦Voor stevigere icing voeg je poedersuiker toe, voor dunnere voeg je water of citroensap toe.
ok, superbedankt!
Of je koopt een zak kant en klare royal icing van funcakes..
Of je koopt een zak kant en klare royal icing van funcakes..
En die moet je dan even goed doorroeren voor gebruik heb ik ergens gelezen. Zeker als je maar een klein beetje wil maken.
ah, das een goed idee. Smaakt die icing goed? Als ik het ook voor koekjes wil gebruiken oid.
jups smaakt lekker
Ik gebruik eigenlijk altijd gewoon water! Is tot nog toe prima blijven zitten...
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » hardgeworden (tylose/fondant) bloemen op de taart plakken..
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.