1

Onderwerp: Zelf rijzend bakmeel?

Ik heb een vraaje ik gebruik altijd gewoon het recept Van de site (bloem maïzena) voor mijn taarten maar ze komen gewoon niet omhoog.. Ik klop zeker 10 minuten en de eieren zijn warm. En het is dan ook echt heel luchtig maar het komt ook Niet meer omhoog dan dat..
Maar nu dacht ik kan ik zelfrijzend bakmeel gebruiken? Vast bedankt!

Groetjes Romee,
Weer begonnen, net even anders!

Re: Zelf rijzend bakmeel?

Ik zou eerst eens kijken wat je fout doet, want voor een biscuit heb je echt geen zelfrijzend bakmeel nodig.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (22-09-2010 10:43)

Re: Zelf rijzend bakmeel?

:+

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: Zelf rijzend bakmeel?

Hoe hoog wordt je biscuit?
En op welke snelheid mix je, want 10 min is leuk, maar als het 10 min langzaam gaat schiet het nog niet echt op.

~ Never waste a good crisis... ~

5

Re: Zelf rijzend bakmeel?

En het spatelen van het meel  door de geklopte eieren is ook van belang: dat moet echt met liefde en beleid ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: Zelf rijzend bakmeel?

Ik gebruik altijd zelfrijzend bakmeel en maizena ze worden altijd heel luchtig en hoog en er is er nog nooit een mislukt

groetjes Hanneke

Re: Zelf rijzend bakmeel?

Bedankt voor de reacties!
Mijn biscuit wordt precies zo hoog als mijn bakblik ook als ik er bakpapier in doe zodat hij hoger kan.

Ik mix op de hoogste stand heb een Kenwood pattisier maar ook met een handmixer heb ik het zelfde, de biscuit wordt ontzettend luchtig en komt bijna mijn mengbak uit alleen in de oven gaat hij niet hoger dat is waar die blijf zeg maar.

Ik spatel op het laatst de meel/maïzena erdoor heen met beleid en ik zeef het van te voren.

@ axhanneke gebruik je gewoon de zelfde hoeveelheden?

Groetjes Romee,
Weer begonnen, net even anders!

8

Re: Zelf rijzend bakmeel?

me312 schreef:

Bedankt voor de reacties!
Mijn biscuit wordt precies zo hoog als mijn bakblik ook als ik er bakpapier in doe zodat hij hoger kan.

Ik mix op de hoogste stand heb een Kenwood pattisier maar ook met een handmixer heb ik het zelfde, de biscuit wordt ontzettend luchtig en komt bijna mijn mengbak uit alleen in de oven gaat hij niet hoger dat is waar die blijf zeg maar.

Ik spatel op het laatst de meel/maïzena erdoor heen met beleid en ik zeef het van te voren.

@ axhanneke gebruik je gewoon de zelfde hoeveelheden?

Ja ik gebruik dezelfde hoeveelheden en ik zeef ook van te voren

groetjes Hanneke