1

Onderwerp: lussenstrik bewaren op de taart

Hoi,

ik ga een lussenstrik maken op vrijdagavond en op zaterdag wordt hij opgegeten. Hij moet in de koelkast, maar nu heb ik gehoord dat de lussen (en vlinders die erop komen) dan in zakken.
Diegene voor wie hij is zet hem thuis ook nog in de koelkast, anders had ik de strik erop kunnen doen voordat hij opgehaald wordt, maar nu dus niet.

Hoe pak ik dit aan en wat zijn jullie ervaringen met inzakken/ zacht worden van de strik?

2

Re: lussenstrik bewaren op de taart

Ik zet hem er altijd pas op, als hij de deur uit gaat. Tegen de mensen die hem ophalen zeg ik dan dat de taart niet in een te koude koelkast mag en dat de mogelijkheid er is dat de strik (of wat dan ook) wat slapper wordt.

Echter, als de strik echt heeeeel goed uitgehard is, is de kans klein dat hij van dat nachtje inzakt.

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014

3

Re: lussenstrik bewaren op de taart

Zelf maak ik de strik (met tylose) enkele dagen van te voren zodat hij inderdaad uitgehard is. Als de taart klaar is zet ik de strik erop en heb nog geen problemen gehad dat de strik in de koelkast inzakt.

Succes!