1

Onderwerp: Br taart bekleed in de koelkast moet nog versierd eerst op kamertemp?

Ik heb een bruidstaartje bekleed met marspein en daarover fondant omdat ik toch een witte taart wilde. Nu staat deze in de koelkast maar de taart moet nog versierd worden.
De taart is voor donderdagmiddag as.
Kan ik deze gewoon "koud" versieren of eerst op kamertemperatuur en dan weer de koelkast in?

Mijn vulling is swiss merengue botercreme en citroenkwarktaart vulling van mona.

Alvast dank voor jullie bakwijsheid.

2

Re: Br taart bekleed in de koelkast moet nog versierd eerst op kamertemp?

marsepein en daarover fondant .....? zo heb ik het nog nooit gedaan dus ik kan je ook niet helpen.

gr seija

back in the world of baking !!

3

Re: Br taart bekleed in de koelkast moet nog versierd eerst op kamertemp?

Ik zag die vorm van bekleden in het boek van petra achtien van teleac keek ik ook even raar van op.

Maar ik kan niet helpen

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

4

Re: Br taart bekleed in de koelkast moet nog versierd eerst op kamertemp?

Da's bij mij standaard ;)

Gewoon direct uit de koelkast decoreren, dan is je fondant lekker stevig. Als er erg veel op moet (of je net als ik niet zo snel werkt...)
opletten dat-ie niet langer dan een ruim uur uit de koelkast is.
In delen werken dus.

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

5

Re: Br taart bekleed in de koelkast moet nog versierd eerst op kamertemp?

Bedankt, ik wilde het zeker weten. Ondanks dat het voor mijn vriendinnetje is wil ik het toch graag goed doen :)
Zo vervelend als de taart instort. Dan ga ik nu gauw de versieringen maken...

*doet een dansje :thumb:

6

Re: Br taart bekleed in de koelkast moet nog versierd eerst op kamertemp?

ik zie je dansje al helemaal voor me hihi

succes

Groetjes, Franka