1

Onderwerp: "luchtbellen" in me taart

Hoi allemaal

Ik heb net me taart uit de oven gehaalt en ik heb er allemaal gaten in van lucht.
Ik denk lucht hoor.
Nou is dat prima op te vullen met botercreme, maar het is voor het eerst dat het er erg veel zijn.
Hebben jullie dit ook weleens en zoja wat kan ik doen om ze te voorkomen.

Re: "luchtbellen" in me taart

Welk recept heb je gebruikt dan?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: "luchtbellen" in me taart

Ik had het ook van de week.
Ik had het nog nooit gehad.Ook ik heb het opgevuld met merenque botercreme.
Toen ie eenmaal bekleed was zag je er niets meer van.
Maar ik vond het wel heel gek.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

4

Re: "luchtbellen" in me taart

ik tik altijd effe met mijn bakblik op mijn aanrecht.
soms heb ik t ook wel. volgens mij komt het omdat je dan teveel met je mixer boven je mix uit bent gegaan met mixen of zo.

5

Re: "luchtbellen" in me taart

Ik gebruik de funcake mix.
Maar ik had het blik ingespoten met bakspray in plaats van ingesmeerd, denk voortaan langer wachten met vullen.

En ik ga voortaan hem tikken op aanrecht goeie tip

Re: "luchtbellen" in me taart

Ik zou niet tikken en ook niet wachten met vullen. Dan loop je juist groot risico dat je de lucht eruit tikt, of dat het mengsel inzakt.

Je kunt beter je kom wat hoger houden en het mengsel voorzichtig in een dunne baan in je bakblik schenken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: "luchtbellen" in me taart

ik gebruik ook spray en spray m altijd net voor t vullen. dan loopt t ook niet van de zijkanten af.

in een dunne baan schenken vind ik echt een goede tip. ga ik ook doen, hoef ik niet te tikken en ook geen kans op deuken dus

8

Re: "luchtbellen" in me taart

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou niet tikken en ook niet wachten met vullen. Dan loop je juist groot risico dat je de lucht eruit tikt, of dat het mengsel inzakt.

Je kunt beter je kom wat hoger houden en het mengsel voorzichtig in een dunne baan in je bakblik schenken.

Bedankt voor de tip

9

Re: "luchtbellen" in me taart

Die luchtbellen worden ook veroorzaakt door teveel bakspray hoor, bedoel je dat het in vellen loslaat zeg maar?
Als dat zo is, sprayen en wat uitwrijven met een keukenpapiertje voor het vullen met mix en dan gaat het goed. (of bekleden met bakpapier, dat helpt ook)

Groetjes Melanie