1

Onderwerp: 5 uur in de auto???

Goedemorgen!!!

Het duurt nog even, maar ik heb voor begin november een bestelling gekregen ( pas mijn 2e, dus sowieso al spannend, wel dezelfde klant  :D ) die ze mee willen nemen naar Eurodisney, zo'n 5 uurtjes rijden dus.
Waarschijnlijk wordt het een gewoon biscuit gevuld met vanillecreme en vruchten of champagnecreme. Er komen 3 grote marsepeinen rozen op ( zonder tylose oid).
Welk advies kan ik het beste geven voor het vervoer? Ik had zelf bedacht om de taart op ingepakte koelelementen te zetten, maar misschien hebben jullie andere/betere tips?

Alvast bedankt!!!

Groetjes
Linda

Het belangrijkste blijft toch dat een taartje lekker is!!!

2

Re: 5 uur in de auto???

Bevroren meenemen?

Groetjes Gerien

Re: 5 uur in de auto???

Iets maken wat niet koel hoeft  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

4

Re: 5 uur in de auto???

grietje schreef:

Bevroren meenemen?

Dat vind ik altijd een beetje eng... Ben dan bang dat er teveel vocht bij het ontdooien vrijkomt en de marsepein smelt. Het moet tot in Parijs een verrassing blijven, dus het liefst moet hij echt perfect blijven... Toch bedankt!

Het belangrijkste blijft toch dat een taartje lekker is!!!

5

Re: 5 uur in de auto???

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Iets maken wat niet koel hoeft  :Y

Daar was ik ook over aan het nadenken, maar ze wilden graag iets  met vanillevulling, dus dan zit ik daar toch aan vast ben ik bang... Zouden de koelelementen niet voldoende zijn?

Het belangrijkste blijft toch dat een taartje lekker is!!!

6

Re: 5 uur in de auto???

Inderdaad een vulling die niet koud hoeft (zou er geloof ik geen vruchten in doen, want die geven veel vocht af als ze warmer worden en dan heb je kans dat je marsepein of fondant gaat smelten).

Ook ingevroren lijkt mij geen goed plan. Een ingevroren taart moet in 24 langzaam ontdooien in de koelkast. als je hem ingevroren meeneemt heb je kans dat hij te snel ontdooit met alle drama's daarbij.

Ik zou denk ik kiezen voor een koelbox met koel elementen. Moet wel zeggen dat ik hier geen ervaring mee heb, maar zo zou ik het zelf doen.

7

Re: 5 uur in de auto???

Linmar7181 schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Iets maken wat niet koel hoeft  :Y

Daar was ik ook over aan het nadenken, maar ze wilden graag iets  met vanille vulling, dus dan zit ik daar toch aan vast ben ik bang... Zouden de koel elementen niet voldoende zijn?

Kun je niet vanille botercrème maken of inderdaad een champagnevulling als champagne botercrème?

Re: 5 uur in de auto???

Ja zoiets inderdaad.
En vruchtjes kan wel, maar dan moet je ervoor zorgen dat ze onder de bc zitten, zodat het vocht in je biscuit kan trekken, en niet erlangs.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9 Laatst bewerkt door Boska (21-09-2010 21:48)

Re: 5 uur in de auto???

Ik heb een taart meegenomen naar Polen.
Taart was bevroren, 8 uur in de auto, toen in de koelkast en de volgende dag weer 4,5 uur in de auto. Prima gegaan en de taart smaakte heerlijk  :Y
Mijn dochter heeft een taart meegenomen naar Roemenië. Ook bevroren, 13 uur in de auto, dag in de koelkast en toen nog een keer 10 uur in de auto. Ook dat is goed gegaan en iedereen daar vond de taart geweldig.
De taarten waren allebei met een vulling van 1 laag jam en 1 laag botercrème met patidess.
Kortom Parijs moet zeker lukken met een veilige vulling  ;)
Als ik jou was zou ik de taart gewoon in een doos meegeven en de rozen apart, dan kunnen ze die er zelf opzetten. Als de taart in de achterbak staat is het zeker in november prima te doen. Een taart met een botercrèmevulling hoeft tenslotte niet perse in de koelkast.
Succes  :)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties