1

Onderwerp: HELP! icing bloemen

wie o wie kan mij helpen? Heb alle tips gelezen op het forum en gegoogeld maar als ik zelf icing maak blijven mijn bloemen instorten.
Heb 10 gr. eiwitpoeder gebruikt, 60ml afgekoeld gekookt water en 500 gr. suikerbakkerspoeder. Gemixt tot ie echt helemaal stijf was.
Maar zodra ik bloemen ga spuiten storten ze in.
Hieronder een foto van wat ik bedoel:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7UDUR7BG.jpg

en dit is dan nog 1 van de betere :lol:

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

2

Re: HELP! icing bloemen

Was je kom helemaal vetvrij?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: HELP! icing bloemen

ik heb hem in mijn mixer gemaakt, die heeft zo''n rvs kom. Maak ik altijd schoon met afwasmiddel en dan spoel ik hem na met heet water.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

Re: HELP! icing bloemen

Misschien te weinig suikerbakkerspoeder.
Ik volg het recept nooit op eigenlijk, soms heb je gewoon meer suiker nodig, zeker als iets rechtop moet blijven staan.
De verhoudingen die je nu hebt zijn ideaal voor parelrandjes e.d.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: HELP! icing bloemen

maar toen ik hem mixte stond het echt in 1 rechte lijn naar boven. Heb daarna nog een lijn er door getrokken met een mes en die bleef ook zichtbaar en het puntje bleef ook staan.
Weet je hoe ik dan kan controleren of ie echt goed is? Want dan ga ik morgen weer een nieuwe poging wagen.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

6

Re: HELP! icing bloemen

Ik heb altijd precies hetzelfde probleem. Heb het ook met de icingmix geprobeerd (misschien werkt het beter) :nooo  Bij mij zakt het ook altijd in. Dus ik lees even mee.

Er bestaat meer in het leven dan taart maken. Taart eten!!!

Re: HELP! icing bloemen

Bij mij werkt ie goed als hij er bijna droog uitziet.
Mocht hij toch té stug zijn, kun je altijd een drupje(s) water toevoegen om hem weer wat soepeler te maken.
Het is gewoon even uitvogelen wat het beste werkt.

Eventueel kun je ook eens colorflow mix bestellen in de webshop, die werkt hiervoor wat fijner en is van zichzelf al wat steviger.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: HELP! icing bloemen

dat zou het dan misschien wel kunnen zijn want ik vond hem wel behoorlijk blinken.
Ik zal het morgen opnieuw proberen en anders de mix eens bestellen.
Bedankt voor de tips!
Soms wil ik de moed wel eens opgeven als het zo tegenzit maar door de tips wil ik toch weer verder proberen :)

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

Re: HELP! icing bloemen

Gewoon blijven proberen en niet zo stug vasthouden aan recepten als je ziet dat het niet werkt.
Ik ben ook aan het mutsen geweest met icing hoor, en met vanalles eigenlijk :) Gewoon blijven proberen!

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: HELP! icing bloemen

Eigenlijk moet je icing een dag (of nacht) laten staan, de volgende dag opkloppen, kijken hoe de consistentie is, evt water of poedersuiker toevoegen en dan is het pas goed.
Alleen door veel te doen weet je wat je juiste consistentie is  :s

groeten Annemieke
Cake It

11

Re: HELP! icing bloemen

annemieke, dat opkloppen doe je dat dan gewoon met een lepel?

Ik heb vanmiddag nieuwe gemaakt en nu gaat het goed. Heb meer poedersuiker toegevoegd en goed gekeken of hij mat van kleur was. Ben nu dus druk bezig weer een nieuwe voorraad bloemetjes e.d. te maken, altijd handig om standby te hebben en zo kan ik mooi de spuitmondjes uitproberen die ik laatst had gekocht.
Dus nogmaals: dank voor alle tips :Y

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)