1

Onderwerp: Chocoladetaart Paris Cutler

Heeft er iemand van jullie ervaring met de chocoladetaart uit het boek van Paris Cutler (Planet cakes, maar dan in de nederlandstalige uitvoering)?

Ik heb deze gisteren gebakken, volledig het recept gevolg, maar toch viel die uit elkaar.
Gewoon bij het uit de vorm halen viel die in brokstukken uiteen. Nochtans was de vorm ingevet met bakspray.

De smaak was wél heel lekker, dus opgegeten zal die wel worden alleen zal versieren niet lukken...

Groetjes

Jelke

2

Re: Chocoladetaart Paris Cutler

Hi Jelke,

Ik heb er net een in de oven staan!
Ik zal je laten weten of íe gelukt is, zou jammer zijn als de taart inderdaad uit elkaar valt.....de smaak is wel heeeeel lekker (kon het niet laten de lepel af te likken  :o .

Niet de ervaring zelf, maar het plezier eraan telt :)
http://www.mijntjestaart.mijnalbum.nl

3

Re: Chocoladetaart Paris Cutler

Hallo Jelke,

Ik heb de taart inmiddels uit de oven  :lol:
Ik heb 'm volledig af laten koelen daarna 2 dagen in de koelkast bewaard (in plastic zak) totdat ik 'm ging bekleden enzo.....Heerlijk en hij is niet uit elkaar gevallen.
Misschien was íe te droog geworden? Hij moet echt een beetje "nat" blijven....

Niet de ervaring zelf, maar het plezier eraan telt :)
http://www.mijntjestaart.mijnalbum.nl

4

Re: Chocoladetaart Paris Cutler

Heft de een ;m misschien warm uit het bakblik gehaald en de ander afgekoeld ?

Ik had laatst nl ook een chocoladetaart gebakken en 'm meteen uit het bakblik gehaald--> viel in brokken uiteen. En toen dacht ik , misschien had ik m eerst af moeten laten koelen en was het dan wel goed gegaan  :think:

5

Re: Chocoladetaart Paris Cutler

:D Ja, inderdaad!!
ik heb 'm in het bakblik af laten koelen.  :Y
Moest veel geduld opbrengen want het duurde echt heeeeeeeel lang ( ik was namelijk wel heel erg benieuwd of íe uitelkaar zou vallen :/ ) maar ik heb er gewoon een nacht over geslapen voor ik 'm uit het bakblik haalde en dus zonder problemen.

Inmiddels is de taart op, m'n zoontje z'n verjaardag achter de rug....hij was gewoon te lekker, echt waar. Had 'm gevuld met frambozen-creamcheese en caramel, afgesmeerd met witte chocolade ganache en daarna bekleed met een heel dun laagje fondant....ik geloof dat er wel 100.000 calorien in zaten per stukje

Niet de ervaring zelf, maar het plezier eraan telt :)
http://www.mijntjestaart.mijnalbum.nl

6

Re: Chocoladetaart Paris Cutler

Super! Dankjulliewel voor jullie reactie!
Ik zal de volgende keer trachten een beetje geduldiger te zijn  :o