Onderwerp: Citroenvulling uit citroen-meringue taart als vulling gebruiken
Voor een bruidstaart heb ik het verzoek gekregen om één laag te vullen met de citroenvulling die 'normaal' in een citroen-meringue taart gaat.
Het recept is als volgt:
"Doe 15 gram bloem, 15 gram maizena, 100 gram suiker, citroensap van 2 citroenen, 1 eetlepel citroenrasp en 150 ml water in een pan. Blijf roeren tot dit een smeuïge massa wordt.
Split 3 eieren van eiwit en eigeel in twee kommen. Neem de pan van het vuur en roer het eigeel en 25 gram boter (in blokjes) door het citroenmengsel heen. Verwarm het weer."
Ik vraag me eigenlijk af of dit mengsel dik genoeg is om in een biscuit-taart te doen als vulling. Of zou ik er dan meer maizena/bloem in moeten doen? Of evt. nog gelatine erbij en dan laten opstijven?
Ze willen geen mousse, bavarois of botercrème met citroensmaak en de tweede laag wordt lemoncurd...het mocht lekker zuur en citroenerig zijn...