1

Onderwerp: Beginner met vragen..

Hallo allemaal,

Ik begin net met het bakken van taarten, helemaal leuk!!!

Nu is het zo dat mijn dochtertje binnenkort haar eerste verjaardag gaat vieren.

En daar moet natuurlijk een taart en cupcakes voor worden gebakken! (Lees 1 taart en 60 cupcakes)

Nu heb ik een aantal vragen:

Ik weet dat het biscuit ingevroren kan worden.

Wat is ongeveer de houdbaarheid van vullingen?

Hoe lang is de decoratie houdbaar (zowel marsepein als fondant)?

Hoe lang van te voren beginnen jullie meestal met een taart maken?

Groetjes.....

2

Re: Beginner met vragen..

hoi,

allereerst welkom in het verslavende wereldje dat taarten maken heet :)  :)

Houdbaarheid vullingen: ligt eraan welke vulling. Een vulling waar bijvoorbeeld slagroom in is verwerkt is maximaal 2 dagen houdbaar. Er staat hier op de site een lijstje met vullingen die je binnen en buiten de koelkast kunt bewaren.

Houdbaarheid decoraties: marsepein en fondant zijn best lang houdbaar mits je het maar goed en luchtvrij afdekt, dit kan weken zijn. Al gemaakte decoraties kun je stofvrij opbergen.

Wanneer begin je: ligt eraan hoe druk ik het heb :)  Meestal reken ik voor elke handeling een dag en zoveel mogelijk voorwerk verrichten. Bijvoorbeeld maandag bakken, dinsdag decoraties maken, woensdag vullingen en botercreme, donderdag taart vullen en bekleden.

Hoop dat je er wat aan hebt, veel plezier ermee :)  :)