Onderwerp: Taart vulling met Ahorn siroop

hallo,

ik vroeg mij af of iemand van jullie al eens een lekkere taartvulling met ahorn siroop heeft gemaakt?
ik heb het met mijn laatste taart door de slagroom heen geklopt, wat wel lekker was maar ik proefde de ahorn siroop niet zo goed. (dus misschien gewoon wat meer doorheen gooien) let wel op wil je dit gaan doen dat je eerst de slagroom bijna stijf klopt voordat je er vloeibare kleur of smaakstoffen bij doet!
maar ik vroeg mij dus af of iemand van jullie een lekker ahornsiroop taartvulling recept voor mij heb.

alvast bedankt groetjes Karine

Taart in de morgen,  Een dag zonder zorgen.

2

Re: Taart vulling met Ahorn siroop

Ahorn siroop verhitten tot 112 graden (dit komt erg nauw, gebruik een suikerthermometer) daarna meteen koelen, als het de koelkast in kan (handwarm) dan nog verder koelen tot 4 graden.

Uit de koelkast nemen en verwarmen  tot 15 graden (koele keuken) en nu blijven roeren tot het geheel heel romig is geworden.het is nu met een mes of spatel te smeren als een tussenlaag bvb.

Re: Taart vulling met Ahorn siroop

dat is wel een goeie, dan heb je natuurlijk alleen de smaak van de siroop. wat natuurlijk heeeerlijk is  :)
ga ik proberen bedankt wambol!

Taart in de morgen,  Een dag zonder zorgen.