1

Onderwerp: eiwitpoeder

Heb geen eiwitpoeder.

Volgens het recept voor royal icing heb ik 10 gr eiwitpoeder nodig...
hoeveel moet dit dan aan verse eiwitten zijn ??

gr seija

back in the world of baking !!

Re: eiwitpoeder

volgens het recept heb je 10 gram eiwitpoeder en 60 ml water nodig, dat is dus 70 gram (vers) eiwit

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: eiwitpoeder

oh......dus dan heb ik het water niet meer nodig....?
heb jij ook enig idee hoelang ik moet verhitten en wanneer ik de suiker toe moet voegen...?

back in the world of baking !!

Re: eiwitpoeder

verhitten? volgens mij is dat niet de bedoeling bij RI  :nooo

wil je een veilige icing, gebruik dat de eiwitpoeder :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: eiwitpoeder

Verse eiwitten moet je echt verhitten ivm samonela....?

Hopelijk weet iemand anders hier het antwoord op....

back in the world of baking !!

Re: eiwitpoeder

ja dat klopt wel, maar bij royal icing moet je het niet verhitten. Dan kun je of gepasteuriseerd eiwit kopen (groothandels verkopen dat iig, maar dan per liter ofzo) of eiwitpoeder gebruiken

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7 Laatst bewerkt door Wambol (16-09-2010 14:23)

Re: eiwitpoeder

Erg verse eieren gebruiken of salmonella vrije of gewoon eiwitpoeder halen.........of misschien heeft AH of Jumbo nog wel die pakjes gepasteuriseerde eiwit.

Re: eiwitpoeder

Volgens mij kan salmonella alleen leven in een vochtige omgeving.
RI wordt hard en het droogt helemaal uit, dus volgens mij is het risico op salmonellavergiftiging dan echt nihil.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: eiwitpoeder

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Volgens mij kan salmonella alleen leven in een vochtige omgeving.
RI wordt hard en het droogt helemaal uit, dus volgens mij is het risico op salmonellavergiftiging dan echt nihil.

Maar kan in de tussentijd een vochtige ondergrond, zoals die van een taart, hebben geinfecteerd........

Re: eiwitpoeder

Maar daar hou je dan toch rekening mee als je het gebruikt?
Ik wilde er al bij zetten dat het op een cc-tje natuurlijk niet opgaat omdat de ri door het vet in het cakeje niet echt uithardt, maar dat leek me echt overbodig....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: eiwitpoeder

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Maar daar hou je dan toch rekening mee als je het gebruikt?
Ik wilde er al bij zetten dat het op een cc-tje natuurlijk niet opgaat omdat de ri door het vet in het cakeje niet echt uithardt, maar dat leek me echt overbodig....

Hmmm.iemand die denkt dat royal icing van rauwe eiwitten moet verhit worden is duidelijk een beginneling en dan kun je dit soort zaken beter wel vermelden...

Just my two cents :)

12

Re: eiwitpoeder

idd ik heb nog nooi t royal icing gemaakt....

wilde dit nu doen maar heb geen eiwitpoeder in huis vandaar de vraag hoe het evt anders kan ???

back in the world of baking !!

13

Re: eiwitpoeder

Met rauw eiwit dus, inclusief alle mitsen en maren vanwege salmonella-risico :)

Of met gepasteuriseerd eiwit, maar er zijn jammer genoeg niet zoveel supermarkten meer die het verkopen :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

14

Re: eiwitpoeder

waar moet ik in godsnaam in de supermarkt zoeken naar gepateuriseerd eiwit (bij de bakproducten ???)
Dan weet ik zo al dat ze die hier niet verkopen, ken het bakschap nu onderhand wel uit mijn hoofd en dat is niet veel ;)

back in the world of baking !!

Re: eiwitpoeder

Ik denk eerder dat het in het koelschap staat dan...

En je hebt gelijk Wambol  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/