Onderwerp: eiwitpoeder
Heb geen eiwitpoeder.
Volgens het recept voor royal icing heb ik 10 gr eiwitpoeder nodig...
hoeveel moet dit dan aan verse eiwitten zijn ??
gr seija
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » eiwitpoeder
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heb geen eiwitpoeder.
Volgens het recept voor royal icing heb ik 10 gr eiwitpoeder nodig...
hoeveel moet dit dan aan verse eiwitten zijn ??
gr seija
volgens het recept heb je 10 gram eiwitpoeder en 60 ml water nodig, dat is dus 70 gram (vers) eiwit
oh......dus dan heb ik het water niet meer nodig....?
heb jij ook enig idee hoelang ik moet verhitten en wanneer ik de suiker toe moet voegen...?
verhitten? volgens mij is dat niet de bedoeling bij RI
wil je een veilige icing, gebruik dat de eiwitpoeder
Verse eiwitten moet je echt verhitten ivm samonela....?
Hopelijk weet iemand anders hier het antwoord op....
ja dat klopt wel, maar bij royal icing moet je het niet verhitten. Dan kun je of gepasteuriseerd eiwit kopen (groothandels verkopen dat iig, maar dan per liter ofzo) of eiwitpoeder gebruiken
Erg verse eieren gebruiken of salmonella vrije of gewoon eiwitpoeder halen.........of misschien heeft AH of Jumbo nog wel die pakjes gepasteuriseerde eiwit.
Volgens mij kan salmonella alleen leven in een vochtige omgeving.
RI wordt hard en het droogt helemaal uit, dus volgens mij is het risico op salmonellavergiftiging dan echt nihil.
Volgens mij kan salmonella alleen leven in een vochtige omgeving.
RI wordt hard en het droogt helemaal uit, dus volgens mij is het risico op salmonellavergiftiging dan echt nihil.
Maar kan in de tussentijd een vochtige ondergrond, zoals die van een taart, hebben geinfecteerd........
Maar daar hou je dan toch rekening mee als je het gebruikt?
Ik wilde er al bij zetten dat het op een cc-tje natuurlijk niet opgaat omdat de ri door het vet in het cakeje niet echt uithardt, maar dat leek me echt overbodig....
Maar daar hou je dan toch rekening mee als je het gebruikt?
Ik wilde er al bij zetten dat het op een cc-tje natuurlijk niet opgaat omdat de ri door het vet in het cakeje niet echt uithardt, maar dat leek me echt overbodig....
Hmmm.iemand die denkt dat royal icing van rauwe eiwitten moet verhit worden is duidelijk een beginneling en dan kun je dit soort zaken beter wel vermelden...
Just my two cents
idd ik heb nog nooi t royal icing gemaakt....
wilde dit nu doen maar heb geen eiwitpoeder in huis vandaar de vraag hoe het evt anders kan ???
Met rauw eiwit dus, inclusief alle mitsen en maren vanwege salmonella-risico
Of met gepasteuriseerd eiwit, maar er zijn jammer genoeg niet zoveel supermarkten meer die het verkopen
waar moet ik in godsnaam in de supermarkt zoeken naar gepateuriseerd eiwit (bij de bakproducten ???)
Dan weet ik zo al dat ze die hier niet verkopen, ken het bakschap nu onderhand wel uit mijn hoofd en dat is niet veel
Ik denk eerder dat het in het koelschap staat dan...
En je hebt gelijk Wambol
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » eiwitpoeder
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.