1

Onderwerp: Scheurtjes en zwetende plekken

Dames even een vraagje voor mijn vriendin.
Ze heeft een hele leuke traktortaart gemaakt maar toen ze hem de volgende dag uit de koelkast haalde leek het wel of de taart aan het zweten was , ook was de marsepein aan de zijkanten aan het scheuren.
Wat is er fout gedaan of wat kan je doen om het te voorkomen of te herstellen ?

Groetjes

2

Re: Scheurtjes en zwetende plekken

Als een taart in de (koude) koelkast staat en daarna buiten de koelkast komt, komt er een laagje condens op. In principe kan dit geen kwaad, droogt gewoon weer op, evt. kun je er een ventilator op richten.

Belangrijk is rustig op temperatuur laten komen, dat scheelt.

Wat zat er onder de marsepein? Zat daar toevallig iets waar ook vocht in zat?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Scheurtjes en zwetende plekken

Bedankt voor je anwoord , ik weet alleen dat hij afgesmeerd is met botercreme .

4

Re: Scheurtjes en zwetende plekken

Weet je ook welke? 1:1 (dus één deel boter, één deel poedersuiker), of van mix?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag