Hoi hoi,
Ik meng me ook even in het gesprek
Het water word gebruikt om de vetafscheiding op gang te helpen,
als er geen vetafscheiding is blijft het brokkelen is mijn ervaring.
en even stapsgewijs:
Ik smelt de choco in de magnetron (350 watt, eerst een minuutje, dan doorroeren, nog eens 30 sec, doorroeren ect tot de choco gesmolten is.
Intussen verwarm ik de glucose ook in een bakje in een pannetje met water (au-baire-marie).
Ik doe de glucose bij de choco en roer het door elkaar, als het wat gemengd is doe ik er het koude water bij (1 soms 2 tl) totdat het een bol begint te vormen (dan begin ik met mijn handen te kneden). Deze bol is nog wel heel brokkelig, en er komt vet vrij. Het vet dep ik af met keukenrol (heb wel gemerkt dat keukenrol hevig kan gaan plakken aan je choco, dus een stofvrije (thee)doek is ook een optie)
Ik blijf kneden tot het een goed kneedbare en homogene bol is en er bijna geen vet meer vrij komt.
Succes !!
if you can dream it, you can live it (WD)