1 Laatst bewerkt door Mirie (14-09-2010 20:08)

Onderwerp: Hoe zorg ik dat de cirkel mooi rond blijft?

Soms zie je op een taart een cirkel van een andere kleur erop liggen.
Ik neem aan dat je dit later op de met marsepein beklede taart legt.
't Uitsnijden van de cirkel is niet zo probleem, maar hoe zorg ik dat de cirkel niet ovaal wordt bij het oppakken. Als de cirkel op de taart ligt, kan ik 'm vast niet meer aanpassen. Ook wil ik de cirkel zo dun mogelijk hebben, ivm drie lagen marsepein op elkaar.
Eerst in de vriezer hard laten worden?
Ik heb een foto geleend om te laten zien wat ik bedoel:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PBCLO38X.jpg

2

Re: Hoe zorg ik dat de cirkel mooi rond blijft?

Uitsteken op een bakpapiertje en dan in de vriezer doen. Als hij bevroren is, kun je hem precies daar neerleggen waar je wilt, en zo nodig nog verschuiven. ( Als je snel bent  ;) )

Groetjes San

3

Re: Hoe zorg ik dat de cirkel mooi rond blijft?

De truc met de vriezer  :thumb:  :Y !

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: Hoe zorg ik dat de cirkel mooi rond blijft?

Brrr bevriezen :) Niet nodig, uitsteken op voldoene poedersuiker en met een goede taartschuif opnemen, naar de rand van de schuif laten glijden stukje over de rand .   Voorzichtig in contact brengen met de plaats waar je hem wilt hebben en zo op zijn plaats brengen door de schuif wegtrekken naar je toe . Als je het een keer gedaan hebt is het een eitje en geen probs met het proberen te voorkomen van condens..

Just my two cents.......