1 Laatst bewerkt door Rabbeltje (14-09-2010 15:20)

Onderwerp: chocokoko-cupcakes :)

Bij deze mijn favoriete cupcake/muffin recept. Het zijn hééééérlijke chocolademuffins met stukjes en kokos. enjoy!!

* 250 g chocola (wel een beetje lekkere, niet van die goedkope rotzooi). Ietsje meer kan ook, als je wat meer chocolade-smaak wilt
* 125 g boter
* 2 grote eieren
* 125 g suiker
* 1 tl vanille-extract
* 200 ml kokosmelk
* 125 ml karnemelk (de tijdelijke optimel variant kokos is ook HEERLIJK!!)
* 1 tl baking soda (of evt. wat bakpoeder volgens de verhoudingen zoals ze op de verpakking staan)
* kokosrasp naar gelieven :)
* 200 g bloem
* eventueel een scheutje malibu of andere kokoslikeur
* chocolade in stukjes (zoveel als je zelf lekker vindt :))

En voor de topping:

* 150 g chocola
* 150 g boter
* 3 el koffiemelk
* 35 g rietsuiker
* 1 tl vanille-essence

En dan nu aan de slag!

Doe de papieren vormpjes in je muffinpan en verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met de topping, deze moet een tijdje in de koelkast. Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat het op een laag vuurtje smelten, af en toe roeren. Zodra alles gesmolten en gemengd is, in een kom doen en laten afkoelen in de koelkast. Al naar gelang wat je zelf wilt: een beetje smeerbare pasta, of wachten tot het nog wat vaster is en een garneerspuit gebruiken (maar in ieder geval, zeker een uur en waarschijnlijk langer. Af en toe even roeren tussendoor).

Dan nu de cakejes! Smelt de boter en de chocola in een pannetje op laag vuur (tja, even dat vorige pannetje afwassen dus ). Laat het vervolgens ongeveer een minuut of 10 afkoelen (anders gaan je eieren stollen). Als het enigszins afgekoeld is kun je alle vloeibare ingrediënten erbij doen (dus alles behalve de bloem, de kokosrasp en de baking soda). Als alles goed gemengd is, de bloem erboven zeven en de baksoda erbij doen, mengen tot het een geheel is. Nu kun je ervoor kiezen om de kokosrasp erdoor te doen, als je dat lekker vindt. Gewoon een beetje inschatten wat je denkt dat genoeg is  Meng als laatste nog eventueel je scheutje sterke drank erdoor en een gedeelte van de chocoladestukjes.

Vul de vormpjes, strooi de rest van de stukjes chocolade eroverheen en zet je cakejes in de oven. Ikzelf heb ze een minuut of 30 erin gehad, maar ik zou zeggen, ga vanaf een minuut of 20 even controleren (prikker erin steken, schoon: klaar! niet schoon: nog een paar minuutjes langer!).

Laat de cakejes vervolgens afkoelen en als de topping klaar is, smeren of garneren. Eventueel nog een beetje kokosrasp erover strooien. En dan... euhm, niet allemaal achter elkaar opeten hè!

http://www.rabbeltje.nl/images/2010-06/foto0345.jpg

http://lh5.ggpht.com/_lseOcBf0cYU/TE6JndDpoxI/AAAAAAAAANc/jaoLHHrPgck/s720/009-TillieSiekmanBaarspul90%2B1-.jpg

helaas alleen foto's zonder topping...

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

2

Re: chocokoko-cupcakes :)

Klinkt lekker! Bedankt voor het recept! :)

Groetjes, Daphne