1

Onderwerp: oorzaak schiften meringue botercreme

Hee even vraagje :)
Ik heb vandaag meringue botercreme gemaakt, maar toen ik bijna alle roomboter er door had gemixt begon het korrelig te worden/ te schiften. Wat kan de oorzaak hier van zijn/ hoe kan ik dit voorkomen?
Ik heb wel vaker (succesvol) meringue botercreme gemaakt, maar het is 2 keer op deze manier mislukt. Wat doe ik nu anders :think:
Hoop dat het morgen wel echt lukt..

Alvast bedankt voor het meedenken!

Liefs Liza

Re: oorzaak schiften meringue botercreme

Het is normaal dat je bc tijdens het proces korrelig wordt. Gewoon door blijven kloppen en dan wordt het weer een mooi zijdezacht mengsel.

Mocht dit ook niet werken, zijn je eiwitten niet het genoeg geweest.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: oorzaak schiften meringue botercreme

Of de boter te koud :)

Groetjes Laura!

Re: oorzaak schiften meringue botercreme

Inderdaad, maar wie gooit er nou koude roomboter door?  :lol:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/