Onderwerp: Courgettetaart (koud en zoet)
Ingredienten:
1 courgette (circa 350 gram)
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
150 gram blanke hazelnoten
1 tl koek/speculaaskruiden
3 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
Schil en rasp de courgette (ik heb ook de pitjes verwijderd maar dan heb je meer nodig dan een courgette). Rooster de noten en maal ze fijn. Doe de boter, suiker en kruiden in een kom en klop dit romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer daarna met een pollepel de courgette en hazelnoten door het mengsel. Zeef de meel boven het mengsel en spatel door het beslag. Schep het beslag in een beboterde vorm. Bak in het midden van de voorverwarmde oven op 175 graden in 75 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk!!
schenk hem dan die van jou