1

Onderwerp: aantal vragen aangevette slagroom

ik heb al 5 x geprobeerd aangevette slagroom te maken, netjes volgens recept, maar als ik de zachte pieken heb en dan de mascarpone toevoeg krijg ik gaan stevige pieken. Het enige wat ik dan bereik is dat het korrelig, dus boter wordt. Wat moet ik anders doen? Hoeveel suiker voegen jullie toe? Ik had 4 theelepels op 200 ml slagroom, is dat teveel, zou het daar aan liggen? Mijn mixer heeft 4 standen. Als ik op stand 2 mix duurt het echt heel lang, en bij 4 is het zo korrelig, 3 ook al geprobeerd....maakt niet zoveel uit.
Hoelang doen jullie erover om het te maken?

Hoop zo dat het me nog een keer gaat lukken, wil namelijk van het weekend een taart met de aangevette slagroom gaan decoreren.

Zou het een idee zijn om de taart ook te vullen met aangevette slagroom en aardbeienvlaai-vulling? Wordt dat te mnachtig?

Wat een vragen, maar alvast bedant voor het mee denken.

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: aantal vragen aangevette slagroom

Waarschijnlijk moet je de slagroom nog iets verder doorkloppen. Er is altijd een grens die je overmoet, de grens tussen wel en niet meer inzakken.
Je kunt de slagroom dus net niet ver genoeg doorkloppen en toch zachte pieken hebben, maar hij heeft de stevigheid nog niet om zo te blijven.
Verder is het belangrijk dat je de mascarpone er luchtig doorspatelt en niet gaat roeren bijvoorbeeld, want dan roer je weer alle lucht uit de slagroom.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: aantal vragen aangevette slagroom

ok dan zit hem denk ik al de fout in het doorspatelen van de mascarpone....dat deed ik namelijk met de mixer.

Dus dan toch eerst de slagroom tot stevige pieken kloppen en dan de mascarpone er doorheen spatelen?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: aantal vragen aangevette slagroom

Ja zo zou ik het wel doen denk ik, zo maak ik ook mijn tiramisu in ieder geval.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: aantal vragen aangevette slagroom

ok dank je voor t snelle antwoord, dan ga ik dat eens proberen......zou je het ook kunnen invriezen?

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: aantal vragen aangevette slagroom

Ja hoor! Wel in een luchtdicht bakje doen dan en na ontdooien even licht doorspatelen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: aantal vragen aangevette slagroom

en ook op een taart? Dus gedecoreerd en al in de vriezer? En eventueel ook gevuld met de aangevette slagroom met aardbeienvlaaivullig?

waar zou ik zijn zonder dit forum!

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: aantal vragen aangevette slagroom

Dat kan ook wel, maar de vlaaivulling kan minder goed tegen invriezen dan de aangevette slagroom.
Ik ben sowieso niet zo'n voorstander van invriezen eerlijk gezegd, maar als je het toch wilt doen, let dan op het vetgehalte van je product.
Vet kan namelijk uitstekend ingevroren worden zonder dat er veel mee gebeurt. Aardbeien en vlaaivulling bevatten veel vocht, waardoor het gaat kristalliseren. Als zachte vruchten gaan kristalliseren en daarna ontdooien komt er meer vocht vrij. Dit komt ook de smaak niet ten goede, al zal dat bij vlaaivulling nog wel meevallen.
Dus het kan wel, maar hou er rekening mee.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: aantal vragen aangevette slagroom

bedankt voor het meedenken.....ik moet 4 taarten hebben zondag, voor eigen gebruik, maar ik kan het niet redden om ze zaterdag te maken, vandaar dat ik er nu al 1 of 2 wil maken en invriezen.

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: aantal vragen aangevette slagroom

Dan zou ik het gewoon doen hoor, kun je meteen zien of het enig nadelig effect heeft gehad. Maar dat zal wel meevallen hoor!

Veel plezier met maken en ook zondag met eten!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: aantal vragen aangevette slagroom

zouden de toefjes slagroom bovenop ook mooi blijven? Denk zelf van wel.

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

12

Re: aantal vragen aangevette slagroom

cicindy schreef:

zouden de toefjes slagroom bovenop ook mooi blijven? Denk zelf van wel.

Die kun je spuiten en dan invriezen of er iets anders mee maken.
Ik gebruik wel eens de mal voor ijsklontjes en doe die dan gevuld in de vriezer.

Succes.

Christine.

13

Re: aantal vragen aangevette slagroom

dus los spuiten en er later op zetten? Of meteen helemaal de taart ermee afmaken en dan invriezen?

jullie zullen vast gek worden van mijn vragen

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

Re: aantal vragen aangevette slagroom

sorry sorry dat ik me ermee bemoei.... :o  :o

maar kun je ook afsmeren met aangevette slagroom...??

Ik zing mijn eigen wijsje!

15

Re: aantal vragen aangevette slagroom

koekiemonster schreef:

sorry sorry dat ik me ermee bemoei.... :o  :o

maar kun je ook afsmeren met aangevette slagroom...??

niet als je er fondant overheen doet denk ik . Fondant smelt als het in aanraking komt met vocht.

Re: aantal vragen aangevette slagroom

lauraF schreef:
koekiemonster schreef:

sorry sorry dat ik me ermee bemoei.... :o  :o

maar kun je ook afsmeren met aangevette slagroom...??

niet als je er fondant overheen doet denk ik . Fondant smelt als het in aanraking komt met vocht.

he jammer...  ;)

Ik zing mijn eigen wijsje!