1

Onderwerp: stutten

He Dames,,

Ik moet een stapel maken 4-laags en natuurlijk moet ik hem stutten ofzo met een 2-laags deed ik het altijd met kitkats nu heb ik via een taartshop van die dikke ''rietjes'' meegenomen en ik lees hier dus liever geen rietjes of geld dit voor de dunne rietjes?????En stutten jullie de onderste drie lagen???En hoe kunnen de mensen ze het beste eruit halen>???

Re: stutten

Heb je van die witte grote 'buizen'? Die zijn goed! En ja: je stut drie keer in een taart van 4 lagen. De bovenste hoef je immers niet te stutten. Eruit halen is niet zo moeilijk... gewoon... eruit halen  :lol:

I'm not bossy, I just have better ideas...

3

Re: stutten

hahaha nee echt wel ''rietjes'' zwarte ong 1,5 keer zo dik als een gewoon rietje,maar neem aan als ze me dat verkopen dat het toch ook stevig moet zijn maar beging zo te twijfelen

4

Re: stutten

Ik heb tot nu toe 3-laags taarten gemaakt en die stut ik met een heel aantal maiskolfprikkers.
Tot nu toe zijn de taarten goed rechtop blijven staan daarmee. Gewoon genoeg erin doen en kartonnetjes tussen elke laag.

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

5

Re: stutten

Ik stut nooit met niet-eetbaar materiaal maar dat is een keuze . Ik gebruik altijd chocosticks , te koop bij Aldi .

Carpe Diem !

Re: stutten

@monique: ik ga dat ook maar eens proberen. Hoe netjes ik de dowels ook knip en schuur, ik ben toch altijd bang dat er houtsplintertjes in de taart terecht zullen komen  :x

I'm not bossy, I just have better ideas...

7

Re: stutten

Bloemetje schreef:

@monique: ik ga dat ook maar eens proberen. Hoe netjes ik de dowels ook knip en schuur, ik ben toch altijd bang dat er houtsplintertjes in de taart terecht zullen komen  :x

Werkt echt goed hoor , je kunt er zoveel in stoppen als je denkt dat nodig is. En mensen ervaren het vaak als een soort extra "verrassing" in hun stukje taart  :+  En ook minder gedoe met zagen etc.

Succes!

Carpe Diem !

8

Re: stutten

@Monique doe jij dit ook met een 4-laags taart?????Ik zat zelf ook al te denken om alleen de onderste laag te stutten met die ''rietjes'' en de rest inderdaad met van die choco of kitkat sticks????!!!!Ken dit?????

9

Re: stutten

Bij een 4-laags taart zou ik denk ik ( ben niet hoger dan 3 gekomen tot nu toe ) de onderste taart , die het meeste gewicht moet dragen , voorzien van iets stevigs zoals idd die dikkere rietjes of , misschien nog beter, de plastic dowels. Misschien is er een " 4-laagsspecialist " die dit precies kan vertellen ?

Carpe Diem !

10

Re: stutten

Dan worden het in de onderste toch die ''rietjes''die hebben ze me verkocht in een taartzaak en ze wist dat het 4 hoog zou worden nu nog ff twijfelen over de rest hihihihi ;)

11

Re: stutten

Zelf heb ik kort geleden een 4-laags taart gemaakt. De onderste laag maisprikkers en de overige lagen dikke rietjes.
Ik stut altijd met rietjes van de AH en werkt perfect!! Maar voor de vierlaags toch maar voor de zekerheid maisprikkers gebruikt.
Succes!

12

Re: stutten

ik gebruik altijd 'etenswaar'. Dus chocosticks van de jamin of kitkat of die cadbury's van de xenos. Ik hou er niet zo van om mijn taarten te 'ontleden' dus dan krijgen sommige er een stukje chocolade bij...

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

13

Re: stutten

Maar Judy hoeveel chocosticks kitkats doe je dan wel niet in de onderste laag en de rest dan?????Enne maisprikkers kan je die in de winkel kopen???

Re: stutten

Persoonlijk vertrouw ik het niet om te stutten met kit-kats e.d. Er hoeft maar iets van vocht in te komen en je taart kan instorten.
Natuurlijk lees ik vaak hier dat het fantastisch werkt, maar ik begin er niet aan hoor.

Je moet je ook even afvragen hoe zwaar je taartje wordt. Als je bijvoorbeeld veel zware vulling gebruikt of cake, moet je wel echt goed stutten!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: stutten

Als je degelijk en veilig wilt stapelen moet je toch echt gaan voor houten of plastic dowels (al dan niet maisprikkers) EN zou ik persoonlijk niet kiezen voor alleen maar een kartonnetje onder de taart, maar iets stevigers zoals een taartboard (4 mm). Til maar eens een zware taart op met alleen een kartonnetje, dan voel je vanzelf hoeveel die meegeeft...dit kan de taart dus ook doen in de stapel en dan gaat die scheef zakken.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

16

Re: stutten

iggie23 schreef:

Maar Judy hoeveel chocosticks kitkats doe je dan wel niet in de onderste laag en de rest dan?????Enne maisprikkers kan je die in de winkel kopen???

Ja eigenlijk verschilt dat bij mij met wat er op komt te staan en hoe zwaar alles is...ik heb ooit hier ergens zo'n mooi schema hiervoor gezien...

@Suikertaartjes-suuz..hmm..zo heb ik het eigenlijk nooit bekeken en er zit wel wat in....misschien moet ik er toch eens aan geloven.

Ik heb wel eens lolliestokjes gebruikt...maar vond dat gepiel om alles er uit te halen en zo zo onsmakelijk...misschien doe ik het gewoon net goed :D

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

Re: stutten

Tja het hoort er voor mijn gevoel gewoon bij dat je die pootje er weer uit moet peuteren. Als je spiked pillars gebruikt moet dat ook. Ze zien er mooi uit, maar zitten ook gewoon in de taart.

Zelf gebruik ik witte elektriciteitsbuis van de gamma. Die schuur ik dan helemaal op, ook de binnenkant en ik was ze heel goed af, dan zie je ook echt niet meer wat het oorspronkelijk was.
Voor een klein taartje bovenop van 5 inch ofzo gebruik ik ook gewoon rietjes :)

Die dikke rietjes zijn trouwens cocktailrietjes. Om ze wat steviger te maken kun je er eventueel ri in spuiten.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

18

Re: stutten

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Zelf gebruik ik witte elektriciteitsbuis van de gamma. Die schuur ik dan helemaal op, ook de binnenkant en ik was ze heel goed af, dan zie je ook echt niet meer wat het oorspronkelijk was.
Voor een klein taartje bovenop van 5 inch ofzo gebruik ik ook gewoon rietjes :)


Hmmm..da's wel een goeie eigenlijk....

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

19

Re: stutten

,@ Suikertaartjes Suus,he maar das inderdaad een heel goed idee want heb geen tijd om meer die plastic ouwels te bestellen en hier zit ook niks in de buurt dus die elekrische kabels is inderdaad een goed idee en die gebruik je dan door de hele taart????

Re: stutten

Nou in ieder geval voor de onderste lagen. Het bovenste taartje kun je dan met rietjes doen.
Het hangt natuurlijk wel ervan af hoe zwaar je taartje wordt. Als je bijvoorbeeld halverwege een chocoladecake met ganache o.i.d. hebt, moet je wel flink stutten in de lagen eronder.
Eventueel kun je nog een houten dowel slijpen met de puntenslijper en door alle lagen heen doen. Dan gaat het gevaarte geen kant meer op.
En ik stapel altijd met cakeboards, nooit met kartons.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

21

Re: stutten

OK dames dit is het dan geworden,alle lagen dubbele kartonnetjes,gestut met die dikke rietjes die gevuld met icing in die van 30 cm zitten er ong wel 16 en die daarboven ook wel 12 ong en daarboven ong 6....Nu lekkker ;;opstijven''klinkt zoooo raar :lol: ....Vanmiddag rond half 3 ''opbouwen''en om ong 4 uur aansnijden!!!!!!Moet toch goed komen dan???En de vullingen zijn allemaal ong slagroom,monatoetjes en laagje appltjes,dus niet mega zwaar....

Nou een heeelllll verhaal weer heb ook echt mega slecht geslapen ben beroerd hahahah maar ja ooit moet het de eerste keer zijn toch???

Dikke knuffel voor al jullie tips!!!!!!

Re: stutten

Ik zou hem dan wat later opbouwen denk ik, maar waarschijnlijk gaat dit prima.
Heb je ook een foto??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

23

Re: stutten

Nou de bedoeling is eigelijk dat ik rond half drie erben dus dan nog alles naar binnen brengen ik ik hoef ''alleen'' de derde,tweede en eerste laag te voor zien van ''balletjes''...Dus ik denk dat ik rond 3 uur begin met opbouwen!!Ze weten dat het mn eerste bruidstaart is dus...Maar ze hebben me in een taartshop die rietjes aanbevolen en dan lees ik dit allemaal en dan word je dus best onzeker :s .....Maar ja en vanmiddag maak ik foto's lukt me alleen nog steeds niet om hier foto's te plaatsen maar ga het gewoon weer proberen... :D

Re: stutten

Nou succes vanmiddag, het komt vast helemaal goed!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

25

Re: stutten

Succes meid !!!
Heb hier alles is mee zitten lezen en ik houd het voorlopig gewoon bij mijn twee-laags taarten ;)
Ik kan op een of andere manier gewoon nooit mijn foto's geplaatst krijgen :(

Toi toi toi !!!

back in the world of baking !!