Onderwerp: creamcheese frosting
Hoi,
Ik zie op meerdere plaatsen dit benoemd.
Is dit die zachte toef die je ook wel op cupcakes ziet ???
Heb gezocht naar het recept maar ik kan het nergens terug vinden...iemand enig idee ???
gr seija
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » creamcheese frosting
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi,
Ik zie op meerdere plaatsen dit benoemd.
Is dit die zachte toef die je ook wel op cupcakes ziet ???
Heb gezocht naar het recept maar ik kan het nergens terug vinden...iemand enig idee ???
gr seija
Het kan inderdaad gebruikt worden om een toef te spuiten, maar de meeste mensen gebruiken daar merengue botercrème voor. Het recept voor cream cheese kan je hier vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=46117
Wat is het verschil van smaak.....
merengue botercreme stort dat niet in elkaar ??
De ene smaakt naar cream cheese (philadelphia) en de andere heeft een zijdeachtige structuur maar de smaak vind ik wat lastig uit te leggen.
In principe is mbc gewoon eiwit met suiker en boter, maar het smaakt veel subtieler mits je het goed maakt.
En mbc stort niet in elkaar
Nou dan ga ik die Merengue maar eens proberen....
Gebruiken jullie eiwitpoeder of echt eiwit (dat laatste is makkelijker aan te komen)
gr seija
Echt eiwit kan wel, maar dan moet je wel erg nauwkeurig te werk gaan i.v.m. salmonella. Dus je eiwit-suikermegsel moet dan echt goed heet worden. Dit is sowieso van belang voor het denatureren van de eiwitmoleculen zodat het de boter kan dragen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » creamcheese frosting
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.