1

Onderwerp: croissants in andere vormen ?

Heeft iemand ervaring met croissants maken in andere vormen dan de standaard halve maanvorm ?

Ik wil een soort "ronde" croissant maken zodat het in een cupcake papiertje past als ik het heb belegd. Dus meer een scone vorm maar dan van croissantdeeg ivm smaakverschil.

2

Re: croissants in andere vormen ?

Ik denk dat je croissant deeg gewoon kan rollen in de door jou gewenste vorm. Waarom niet? Haal zo'n danerol ding en probeer het!!
Ik zou wat minder deeg gebruiken, want ze zijn anders te groot voor het cupcake papiertje, maar als ik me niet vergis hebben ze ook party croissants..die zijn kleiner, kun je er 24 maken.

Laat even weten hoe het afloopt :)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

3 Laatst bewerkt door djehr (08-09-2010 13:35)

Re: croissants in andere vormen ?

Danerol is lastig omdat dat al voorgesneden is.
Dan zou je de pain chocolade van danerol kunnen gebruiken. Dat zijn langwerpige plakjes....
Daar zou je dan smalle plakken van kunnen sniden en dan oprollen.
Last ig uit te leggen zo op papier, maar misschien snap je het wel.

4

Re: croissants in andere vormen ?

djehr schreef:

Danerol is lastig omdat dat al voorgesneden is.
Dan zou je de pain chocolade van danerol kunnen gebruiken. Dat zijn langwerpige plakjes....

Zijn dat nog wel croissantjes of meer chocoladebroodjes? Meer bladerdeegachtig zeg maar..?

Maar je hebt wel gelijk..het zijn al driehoeken, maar gekarteld, dus je zou ze nog kunnen verstoppen als je ze oprolt...

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

5

Re: croissants in andere vormen ?

De pain chocolatis hetzelfde deeg als de croissant maar anders gesneden. Wat je anders ook zou kunnen proberen is er rondjes uitsteken, die dan apart bakken en dan beleg tussen de twee rondjes doen...