1

Onderwerp: Onderkant taart blijft zo plakken

Als ik een taart heb gebakken, haal ik deze meteen uit de vorm.
Dus de bovenkant zoals hij stond in de oven is nu de onderkant, die ik op bakpapier heb gelegd. Als ik de taart wil verplaatsen, blijft de onderkant aan het bakpapier plakken, waarmee ik een laag cake los moet trekken om het van het bakpapier af te krijgen. De onderkant was ook vrij plakkerig (terwijl toen de taart uit de oven kwam het prikkertje droog de cake in en uit ging).
Wie heeft tips, dat me dat niet meer overkomt?

Re: Onderkant taart blijft zo plakken

Wat voor recept heb je gebruikt? Ik heb dat namelijk ook vaker als ik mijn cake zo uit de vorm op een plankje zet  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Onderkant taart blijft zo plakken

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Wat voor recept heb je gebruikt? Ik heb dat namelijk ook vaker als ik mijn cake zo uit de vorm op een plankje zet  :Y

Ik heb biscuitmix van De Taartwinkel.

4 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (08-09-2010 10:18)

Re: Onderkant taart blijft zo plakken

Hmmmm die ken ik niet  :nooo
Je zou hem eventueel eerst kunnen storten op een rooster, of iets verder laten afkoelen in de vorm. Als je hem meteen op een plankje stort kan het natuurlijk zijn dat de bovenkant nog warm is en er dus iets van condens ontstaat...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Onderkant taart blijft zo plakken

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hmmmm die ken ik niet  :nooo
Je zou hem eventueel eerst kunnen storten op een rooster, of iets verder laten afkoelen in de vorm. Als je hem meteen op een plankje stort kan het natuurlijk zijn dat de bovenkant nog warm is en er dus iets van condens ontstaat...

Inderdaad, meteen na bakken op een rooster storten. Onderkant koelt dan goed af en vocht kan dan weg. Als je er meteen iets onder legt, kan dit niet goed weg

6

Re: Onderkant taart blijft zo plakken

Als je geen rooster hebt, kun je ook storten op een theedoek met suiker erop :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag