1

Onderwerp: hellup wat doe ik verkeerd?

hallo

gisteren een biscuit gebakken in de blanda 20. ik heb me netjes aan de hoeveelheden gehouden maar volgens mij doe ik toch iets verkeerd. want dit is nou al de derde keer dat hij er dan zo uitziet.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-PQMRFGAW.jpg.


naar mijn idee is hij niet hoog genoeg of wel  ik weet het ook niet meer. wie kan deze twijfelkont even helpen?.

groetjes cindy

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Volgens mij staat sowieso je oven te heet....
Tot hoever had je het schaaltje gevuld met beslag? Dus hoeveel is hij omhoog gekomen?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Volgens mij staat sowieso je oven te heet....
Tot hoever had je het schaaltje gevuld met beslag? Dus hoeveel is hij omhoog gekomen?


mijn oven had ik staan op 160 graden,

het schaaltje heb ik tweederde gevuld met chocoladebiscuit.

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Ik zou eens proberen om hem wat langer op 150 te laten bakken. Hij is nu erg onregelmatig gegaard en gerezen en dat komt doorgaans doordat hij te heet was.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou eens proberen om hem wat langer op 150 te laten bakken. Hij is nu erg onregelmatig gegaard en gerezen en dat komt doorgaans doordat hij te heet was.


dank je wel voor de tip, ga het zometeen nog een keer proberen maar hoe lang moet ik hem bakken?

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Tot hij gaar is. Ik zou na een half uurtje eens gaan kijken en dan iedere keer met een kwartiertje verlengen ofzo...

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

mamavanbeau schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou eens proberen om hem wat langer op 150 te laten bakken. Hij is nu erg onregelmatig gegaard en gerezen en dat komt doorgaans doordat hij te heet was.


dank je wel voor de tip, ga het zometeen nog een keer proberen maar hoe lang moet ik hem bakken?

Ik laat mijn oven oplopen. Ik begin bij de 145/150 dan naar de 160 en vervolgens naar de 170/175. Dat doe ik steeds 13 minuten. Maar dan is hij bij mij echt nog niet gaar. Ik kan er dan vaak nog wel een kwartiertje aan vast knopen. Ik kijk gewoon naar de biscuit en duw er voorzichtig met een vinger op. Als het kuiltje niet terug veert, moet hij langer. Als het wel terug veert is hij gaar.
Succes ermee!!!

Groetjes Gerien

8

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

nou meiden

ik ga maar eens aan de slag
jullie horen het resultaat nog.

dank je wel in ieder geval. :thumb:

9

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Heb je ook een extra ei toegevoegd voor het chocolade biscuit? (er even vanuit gaande dat je de mix gebruikt en een deel van de mix vervangen hebt voor cacao). Chocolade biscuit rijst over het algemeen wat minder goed dan gewoon biscuit.

En waarschijnlijk was je taartje nog niet gaar gezien de deuk in het midden. Maar daar heb je al wat tips over gehad.

10

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Hoi mamavanbeau

ik zie dat je uit Swalmen komt. Dat is vlakbij. Ik hou een fröbel avond 20 oktober. Misschien heb je zin om ook te komen?

Groetjes Bianca

11

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Biancatjuh schreef:

Hoi mamavanbeau

ik zie dat je uit Swalmen komt. Dat is vlakbij. Ik hou een fröbel avond 20 oktober. Misschien heb je zin om ook te komen?


hee dat lijkt me idd heel erg leuk, ik ben van de partij. wat moet ik allemaal meenemen , waar moet ik zijn en vooral hoe laat moet ik er zijn. ik hoor het wel. :Y

12

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

djehr schreef:

Heb je ook een extra ei toegevoegd voor het chocolade biscuit? (er even vanuit gaande dat je de mix gebruikt en een deel van de mix vervangen hebt voor cacao). Chocolade biscuit rijst over het algemeen wat minder goed dan gewoon biscuit.

En waarschijnlijk was je taartje nog niet gaar gezien de deuk in het midden. Maar daar heb je al wat tips over gehad.


ik heb ei en cacao toegevoegd ( niet een deel vervangen)dit had ik zo overgenomen vanuit de recepten die hiernaast staan vermeld.
overigens de de vorige was idd nog niet helemaal gaar. aanhouder wint hoop ik want ik heb een nieuwe in de oven staan.

13

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

en daar ben ik weer  :Y  jippieee hij is gelukt, op aanraden van suikertaartjes suuz op 150 graden gebakken. uiteindelijk heb ik hem 55 min gebakken. wat ben ik blij met dit forum :thumb:

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Daar ben ik blij om, gefeliciteerd met je gelukte biscuit!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: hellup wat doe ik verkeerd?

Ik zou ook de volgende keer iets meer mix maken. De hoeveelheden van de tabellen hier vind ik persoonlijk wat aan de lage kant voor een gewone mixer. Ik telde daar altijd nog 10 procent bij.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl