1

Onderwerp: tylose

Ik had een vraagje over het gebruik van tylose
Heb laats een strik geprobeert te maken
Heb me marsepijn met tylose bewerkt maar toch werdt deze niet hard
Wat doe ik fout
Weet iemand de megverhouding en verder hoe of wat
Alvast bedankt voor degene die reageert
gr Tamara

2

Re: tylose

ik lees even mee :D

3

Re: tylose

Voor bekleden heb je in ieder geval geen tylose nodig :)

[MOVE] --> Decoreren

Marsepein met tylose heeft niet zoveel effect, kun je beter in combinatie met rolfondant gebruiken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: tylose

Je kan je strik beter van fondant met tylose maken.

Bij marsepein heb je wel heel veel tylose nodig om het hard te laten worden.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: tylose

maar hoeveel tylose moet er door hoeveel rolfondant om het goed uit te laten harden?

6

Re: tylose

Ow ok dus beter rolfodant gebruiken bij een strik
Heel erg bedankt voor de tip
Me marsepijn werdt inderdaad niet hard na het mengen en uitharden met tylose
Hopelijk lukt me strik nu beter

7

Re: tylose

Marlieke S schreef:

maar hoeveel tylose moet er door hoeveel rolfondant om het goed uit te laten harden?

dit wil ik ook graag weten. Heb nu zo een potje van dat poeder gekocht maar er staat niet op hoeveel je ervan moet gebruiken..

Ik wil dat het hard word maar nog wel eetbaar (ik heb begrepen als je te veel gebruikt dat het dan te hard is om te eten...)

Wie o wie kan mij/ons helpen.

www.lil-suz.blogspot.com voor meer over mijn creaties

8

Re: tylose

Hallo allemaal!
Er gaat 3 gram tylose door 200 gr fondant. Goed doorkneden, vervolgens inpakken in huis/vershoudfolie, 24 uur laten rusten en daarna weer doorkneden. Eerst is het wat brokkelig, maar door de warmte van je handen moet het al gauw een soort kauwgom-achtige substantie worden. Dan kan je ermee werken.
Succes!

9 Laatst bewerkt door Sannn (14-09-2010 09:24)

Re: tylose

Het is 1 theelepel tylose op 200 a 250 gram fondant. Je kunt je fondant inderdaad even in huishoudfolie laten rusten, maar het is niet noodzakelijk. Ik gebruik het altijd meteen.

Marsepein word inderdaad niet hard met tylose.

owja,  en Principessa Welkom!  ;)

Groetjes San

10

Re: tylose

@ Sann; Dankje wel ;) Het is dus niet noodzakelijk om de fondant te laten rusten?
Goed om te weten!