1

Onderwerp: Hazelnootschuimtaart!

Nodig:
* 7 eiwitten
* 337 gr. suiker
* 200 gr. hazelnoten

Oven (electrisch) voorverwarmen tot 150 graden.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stevige pieken!
Brand in de tussentijd de verkruimelde hazelnoten! Ik doe dat meestal in een koekepan op laag vuur tot de hazelnoten beginnen te kleuren. Dan van het vuur halen en omscheppen en even laten afkoelen.
Spatel de rest van de suiker en de hazelnoten door het eiwit.
Teken op bakpapier 2 cirkels van 20 cm
Doe het in een spuitzak en spuit eerst de omtrek van je cirkel. Lekker dik!!!!!!!
Vul dan de cirkel helemaal op met de rest.
Zet de bakplaat net onder het midden in de oven en bak ze in 50 min. goudbruin en knapperig.
Laat ze even afkoelen op de plaat en verwijder ze dan voorzichtig.
Kijk uit! Ze kunnen nog zacht en heet van binnen zijn!
Meestal doe ik er zwitserse room
tussen, maar kan ook alleen bbr of slagroom zijn. Of het toevoegen van caramelsaus naar smaak!
De randen aanzetten met de zwitserseroom en daarover nougatine (dr Oetker = glutenvrij) en bovenop slagroom en afmaken met toefjes slagroom, nougatine en eventueel versieringen.

http://i54.tinypic.com/11tbvyg.jpg
Eet smakelijk!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

2

Re: Hazelnootschuimtaart!

mmmm...... die ga ik binnenkort maar eens maken, heb er nu al trek in !! :9  ( mooi taartje trouwens  :thumb: )

3

Re: Hazelnootschuimtaart!

Dat ziet er goed uit.
Doe jij de hazelnoten er heel in of sla je ze in stukjes?

Groetjes Gerlinde

4

Re: Hazelnootschuimtaart!

Gerlinde schreef:

Dat ziet er goed uit.
Doe jij de hazelnoten er heel in of sla je ze in stukjes?

Ik zou zeggen, gooi die agressie er maar uit  :lol:

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

5

Re: Hazelnootschuimtaart!

Thank You!!  :D

6

Re: Hazelnootschuimtaart!

Owwwwww, dat lijkt mijn helemaal te gek!!!!  :9

Thankss  :thumb:

Groetjes San

7

Re: Hazelnootschuimtaart!

Je kunt dit toch ook (1 plak) tussen een naturel biscuit doen. En verder gewoon afwerken net als een slagroomtaart??
Weet iemand dit??
Ik heb nl bij de bakker gewerkt en die deed altijd één of andere plak tussen een biscuit (dit lijkt hierop) wel slagroom ertussen(geen jam) maskeren met slagroom en aanzetten met butterscotch.
of is dit wat anders??
BVD

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

8

Re: Hazelnootschuimtaart!

dreeguiljam schreef:

Je kunt dit toch ook (1 plak) tussen een naturel biscuit doen. En verder gewoon afwerken net als een slagroomtaart??
Weet iemand dit??
Ik heb nl bij de bakker gewerkt en die deed altijd één of andere plak tussen een biscuit (dit lijkt hierop) wel slagroom ertussen(geen jam) maskeren met slagroom en aanzetten met butterscotch.
of is dit wat anders??
BVD

Je zou het toch gewoon kunnen proberen en ons dan vertellen of dit hetzelfde is  :D

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

9

Re: Hazelnootschuimtaart!

Volgens mij wel, ik heb inderdaad wel vaker gebak gegeten met zo'n schuimbodem ertussen, vind het heerlijk!

Er staat overigens ook al een recept voor hazelnootschuimtaart op de site, maar die is iets anders. Voor de liefhebbers:

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/9 … uimtaart)/

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!