Onderwerp: Hazelnootschuimtaart!
Nodig:
* 7 eiwitten
* 337 gr. suiker
* 200 gr. hazelnoten
Oven (electrisch) voorverwarmen tot 150 graden.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stevige pieken!
Brand in de tussentijd de verkruimelde hazelnoten! Ik doe dat meestal in een koekepan op laag vuur tot de hazelnoten beginnen te kleuren. Dan van het vuur halen en omscheppen en even laten afkoelen.
Spatel de rest van de suiker en de hazelnoten door het eiwit.
Teken op bakpapier 2 cirkels van 20 cm
Doe het in een spuitzak en spuit eerst de omtrek van je cirkel. Lekker dik!!!!!!!
Vul dan de cirkel helemaal op met de rest.
Zet de bakplaat net onder het midden in de oven en bak ze in 50 min. goudbruin en knapperig.
Laat ze even afkoelen op de plaat en verwijder ze dan voorzichtig.
Kijk uit! Ze kunnen nog zacht en heet van binnen zijn!
Meestal doe ik er zwitserse room
tussen, maar kan ook alleen bbr of slagroom zijn. Of het toevoegen van caramelsaus naar smaak!
De randen aanzetten met de zwitserseroom en daarover nougatine (dr Oetker = glutenvrij) en bovenop slagroom en afmaken met toefjes slagroom, nougatine en eventueel versieringen.
Eet smakelijk!
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois