1

Onderwerp: Weet iemand hier de oorzaak van?

Gisteren nam ik een taartje mee als kadootje voor een jarige. Ik had het taartje heel strak kunnen bekleden maar toen het daar enkel uren stond kwam er een soort van blaas aan de zijkant. Raar want ze zakte niet scheef of zo. Anderen zagen het eigenlijk niet maar ik ergerde er me heel erg aan. Ik weet niet hoe dit komt en wat de oorzaak kan zijn. Ik heb dit nog nooit gehad. Heb misschien wel  een beetje dikkere laag gebruikt om te vullen. Is dat nu de oorzaak? Maak me nu wel ongerust over een taartje dat ik gisteren afleverde,in perfecte staat, en dat pas vandaag moet dienen. Misschien zit er ondertussen ook wel een blaasje ? Hoe zou ik dit in de toekomst kunnen voorkomen? :think:



Marie

2

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Waar smeer je mee af? Waarmee had je gevuld en gebruik je dijkjes?

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Afgesmeerd en ook gevuld met botermerengue-crème. Dat kan volgens mij dus niet de oorzaak zijn. Dit is echt de allereerste keer dat ik het voorhad. :(

4

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Nee indd. Maar het lijkt alsof er vocht onder zat.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Of een luchtbel in de bc of tussen de bc en de taart zelf...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

De omstandigheden waren natuurlijk niet ideaal. Het was er warm en vochtig, het was in een tent en de plastic-folie die ik er omheen had gedaan hadden ze er niet afgehaald. Het was niet echt erg, niemand die het zag. Maar zelf ben ik zo perfectionistisch wat die taarten betreft.

7

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Ik denk dat het een luchtbel is. Door de opwarming van de taart is de lucht nog een beetje verder uitgezet en daardoor is hij beter zichtbaar geworden.

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Ik lees even mee. Het gebeurt mij nl ook nog wel eens.
Hoe voorkom je die luchtbel, als ie niet zichtbaar is als de taart koel is?

Life is what you bake it.

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

De vullingen en lagen beter aanduwen en beter afsmeren denk ik...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Een combi van vocht en warmte...
Door de warmte verdampt het vocht en dat veroorzaakt de blaas...
Als je afsmeert heel goed aandrukken.... Ik heb ook last van gehad met Marsepein vooral... Nu gebruik ik Fondant als onderlaag en daar op maak ik mijn Marsepeinen figuren en nu heb ik er geen last meer van....

www.fedors.nl  Kijk eens rond op de website en plaats een reactie of meld je aan voor de nieuwsbrief.. Veel verstand van Airbrush...

11

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

De vullingen en lagen beter aanduwen en beter afsmeren denk ik...

dit is het idd, ook ervoor zorgen dat je tijdens het bekleden alle lucht eruit wrijft. Eerst de bovenzijde, dan langzaam naar onder toe werken zodat alle luchtbellen er onderuit worden gewreven. De minste luchtbel die gevangen zit, gaan uitzetten met de warmte.

12

Re: Weet iemand hier de oorzaak van?

Dank u voor de tips. Ga er extra op letten bij de volgende taarten...

Marie