1

Onderwerp: Bakblik verhoogd, en nu...

Misschien een hele domme vraag, maar ik ga een taart voor de verjaardag van mijn dochtertje maken en die moet natuurlijk helemaal mooi worden.

Ik heb net mijn bakblik verhoogd met bakpapier, maar heb nu nog vraagjes:

- moet ik nu de binnenkant nog invetten voor ik het beslag er in doe?

- mijn bakblik past nu niet meer in het midden van de oven, is dat een probleem?

Bedankt voor jullie hulp.

2

Re: Bakblik verhoogd, en nu...

ik vet em niet extra in, bakpapier kleeft nauwelijks aan biscuit en is makkelijk te verwijderen.

ik heb die van mij nooit in het midden van de oven, aangezien ik een combi-magnetron heb. En als ik daar een verhoogde bakvorm in zet, komt het bakpapier tegen het verwarmingselement. beetje te gevaarlijk ;)
heb em altijd op een roostertje van ca 2cm hoog staan. nog niet eerder fout gegaan. zou zeggen gewoon proberen. zolang je maar op let dat de warme lucht overal kan komen, dus ook onder je bakvorm (plaats op een rooster is het beste)

succes!

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

3

Re: Bakblik verhoogd, en nu...

Niet extra invetten en gewoon onderin de oven op een rooster plaatsen
Suc-6

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

4

Re: Bakblik verhoogd, en nu...

Dank jullie wel.

Ik ga er nu mee aan de slag.