1

Onderwerp: Royal icing invriezen

ik ben nu al een tijdje aan het zoeken op het forum, maar kan geen eenduidig antwoord vinden.
kun je royal icing, wat je overhoud (dus niet hard geworden) ook invriezen? ik lees dat het kan, maar er zijn ook mensen die zeggen dat het niet kan
help!! :D

en als het wel kan, hoe lang kun je het dan bewaren in de vriezer?

alvast bedankt!

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

Re: Royal icing invriezen

Waarom zou je het invriezen? Het is veel leuker om het op te maken en dus wat te oefenen en hannessen met het spul.

In vriezen heb ik nog nooit gedaan, maar ik laat het wel vaker een weekje of twee in mijn koelkast staan hoor. Het nadeel is alleen dat ri echt het fijnste werkt op het moment dat je hem net hebt gemaakt, daarna wordt ie eigenlijk nooit zo prettig meer....

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Royal icing invriezen

Royal Icing wordt meestal niet ingevroren. Je kan het wel doen, maar het is dan enkel nog geschikt voor bv. een naam mee te schrijven. Bloemetjes spuiten gaat niet meer met deze RI. Ik zou RI ook nooit bewaren in de koelkast, mijn tutors in Engeland bewaren hem ook gewoon op kamertemperatuur mits gemaakt van eiwitpoeder. Telkens terug opkloppen voor gebruik. Voor het delicate werk kan je best een RI gebruiken die niet te oud is.

4

Re: Royal icing invriezen

oke bedankt voor jullie reacties!

@suuz, ik maak niet zoveel taartjes, dus als je dan een lading bloemetjes spuit, gok ik dat ik er heel lang mee doe... maar goed, wel weer goede oefening natuurlijk (heb het trouwens nodig voor een strik maken)
zal eens zoeken naar voorbeelden ;)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!