1

Onderwerp: onderkant niet mooi

mijn taartjes blijven klein en bollig
ik zeg ze al op de kop
maar zo bekleed ik ze ook..
maar hij wordt nooit helemaal strak
en nu heb ik dus door die ronding de onderkant niet mooi strak

hoe kan ik dat anders krijgen??

Leven is het meervoud van lef.

Re: onderkant niet mooi

wat voor recept gebruik je?

Je kunt trouwens ook gewoon de bolling eraf snijden  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: onderkant niet mooi

ik heb 20 cm taart
200 gr fc mix
155 eieren
20 water

als ik de bolling eraf haal blijft er helemaal niets over hahaha

ik doe al bakpapier aan de zijkant maar dat haalt niets uit.

Kan ik niet gewoon de bovenkant
in het midden doen???
of wordt t dan helemaal lelijk?

Leven is het meervoud van lef.

Re: onderkant niet mooi

Ik neem aan dat je de mix voor biscuit bedoelt? Waarschijnlijk doe je dan iets fout met zowel de bereiding als met de temp van de oven.
De temp moet sowieso lager, dan rijst het taartje mooi gelijkmatig.
En wat de mix betreft, zoals ik zei doe je hier waarschijnlijk iets fout.
Als je even op het forum zoekt met de zoekfunctie kom je tig onderwerpen tegen over de biscuitmix!

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: onderkant niet mooi

je vraag gaat eigenlijk over het bakken van je kapsel, niet per se over bekleden---> moven maar naar bakken&vullen

en bedoel je dit met een bolling? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=111639

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: onderkant niet mooi

volgens mij gaat t wel over bekleden omdat ik vraag hoe ikde fondant er mooi over heen krijg omdat de onderkant niet mooi is..

maar goed..


Ik heb al een paar keer geprobeert dingen te verranderen
en al in het forum gekeken..
dat lukt me nu eenmaal neit anders..
hij is wel gaar maar ga toch eens kijken naar die temp idd..

Leven is het meervoud van lef.

7

Re: onderkant niet mooi

heb ff wat foto´s gemaakt
niet heel duidelijk want heb t snel gedaan

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XKR4F33L.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-XXBQASCT.jpg

Leven is het meervoud van lef.

8

Re: onderkant niet mooi

of kan ik hem beter zo laten??
dat de bovenkant dus de bovenkant blijft??

Leven is het meervoud van lef.

Re: onderkant niet mooi

Tja, mooi is anders inderdaad...
Kwam hij wel tot de rand van het blik bovenaan of ging hij hoger dan het bakblik?
Anders zou ik denken dat dat het probleem is, en dat kun je verhelpen door je bakblik te verhogen met bakpapier.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: onderkant niet mooi

zit al bakpapier aan de zijkant..
maar hij komt ook niet boven de bovenkant van t blik uit zeg maar
wel een bult zeg maar
en ik zet hem op de kop en daardoor is ie weer iets platter

zou t een oplossing zijn
als ik de bovenste rand in het midden zet zeg maar als ik hem in 3en snijdt?

Leven is het meervoud van lef.

11

Re: onderkant niet mooi

Je kan ook proberen om eerst een kuiltje in het midden te maken dan wordt het niet zo bol.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

12

Re: onderkant niet mooi

kaartjuh schreef:

volgens mij gaat t wel over bekleden omdat ik vraag hoe ikde fondant er mooi over heen krijg omdat de onderkant niet mooi is..

Ja klopt en snap ik, maar als je kapsel hoger/strakker oid is, gaat het bekleden vanzelf ook beter/strakker, toch? Of snap ik t nou niet goed?

Verder heb ik nog wel een klein adviesje, de tabellen zijn smanegesteld naar eigen ervaringen. Mijn ervaring is dat ik meer beslag nodig heb, dan de tabellen. Ik gebruik dan ook bij een 20cm taartje 4 eieren, 270 gram mix en 27ml water. Dan krijgen ze een leuke hoogte, bij mij is hij dan zo;n 9cm hoog.  :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

13

Re: onderkant niet mooi

Ik gebruik de schema's van felicitaartjes.nl daar zijn de verhoudingen anders en als je dáár de 20cm aanhoud krijg je zoals Tirza zegt al 270gr mix 27 water en 4 eieren.
Als je dan je bakvorm ophoogt komt hij wel mooi naar boven en kun je de bolling mooi afsnijden of als je op lagere temp bakt helemaal geen bolling.

Groetjes Melanie

14

Re: onderkant niet mooi

dank jullie..

ik heb t nu zo gedaan
gewoon de taart in 3en gedaan
en de bovenkant in het midden gedaan en de onderkant boven
en opgevult met botercreme hahaha
best nog wel aardig gelukt..

ik ga dat andere schema van de week proberen..
bedankt

maar ik bak op 175 graden hetelucht (volgens mij )
35 min zonder voorvervarmen en hij is wel perfect gaar.
moet ik dat nog wel anders doen of eerst een kijken naar dat andere schema?

Leven is het meervoud van lef.

15

Re: onderkant niet mooi

175 op hete lucht is te heet, je moet 160 hebben met zo'n oven dus daar kan je bolling al door komen.
175 doe je met een normale elektrische oven.

Groetjes Melanie