1

Onderwerp: Basisbescuit recept

Hoi,

Ik ben pas begonnen met taarten maken en ik probeerde laatst het basisbescuit recept uit wat op de site staat. Toen ik het uit de oven haalde zag ik dat het beslag totaal niet omhoog was gekomen en het was dan ook totaal niet luchtig, het leek wel gummi. Nou vraag ik me af had ik zelfrijzend bakmeel moeten gebruiken ofzo ipv bloem? Ik heb ook de bescuitmix van funcakes geprobeert en dat lukt wel gewoon maar ik vind het leuk om het helemaal zelf te maken. Sorry als dit een domme vraag is hoor  :s . Maar heeft iemand tips?

2

Re: Basisbescuit recept

ik heb hem laatst zo gemaakt als op de site maar een theelepeltje baking soda toegevoegd en die was perfect mooi en luchtig.

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

3

Re: Basisbescuit recept

waar kun je dat kopen? of is baking soda gewoon hetzelfde als bakpoeder? Je kunt wel merken dat ik een beginner ben he  :P

Re: Basisbescuit recept

Baking soda of maagzout, natrium bicarbonaat of reinigingszout kun je gewoon bij de etos halen.
Maar ik denk dat het niet gelukt is omdat er wat mis is gegaan bij de bereiding. Alle stappen om zelf biscuit te maken luisteren behoorlijk nauw.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Basisbescuit recept

heb je de how-to ook goed bekeken, Tari heeft het erg goed uitgelegd.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=94566

Groetjes, Dorothea.

6

Re: Basisbescuit recept

nee dat had ik nog niet gezien. Bedankt, ik ga het vanavond weer proberen!!

7 Laatst bewerkt door Bakmier (30-08-2010 15:49)

Re: Basisbescuit recept

Ik maak ook vaak gewoon biscuitdeeg met een recept wat veel op dit recept lijkt:
5 eieren
166 gram BASTERDsuiker
133 gr bloem
33 gram maizena
snufje zout
evt. vanillesuiker.

Op mijn recept (wat we eens van iemand kregen die de banketbakkersopleiding deed) staat dat je met basterdsuiker een fijner resultaat krijgt.
Ook staat er dat je de eerst 15 minuten de oven niet mag openen.

De eieren (op kamertemperatuur) met de suiker moet je in een bak water echt heeeel lang kloppen tot het als een lint van de mixer loopt.
Dan de andere ingredienten samen gezeefd in gedeelten bij dit mengsel doen en heel voorzichtig met 2 lepels door elkaar scheppen.

Ik bak hem altijd op 1 temperatuur (160graden) en hij lukt altijd.

Misschien dat je of te kort geklopt hebt of de oven tussendoor geopend....
Hoop dat het de volgende keer wel lukt.

Succes

Re: Basisbescuit recept

Of te lang gewacht met het in de oven te doen, je moet daar ook best mee opschieten zodra de bloem erdoor zit.
En de juiste techniek van omscheppen is ook erg belangrijk!

Je kunt (bij gebrek aan een handmixer) de eieren met de suiker ook au bain marie opkloppen en als ze goed warm zijn over doen in een voorverwarmde kom van de machine en verderkloppen tot ze op kamertemp. zijn.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Basisbescuit recept

mis je geen bloem in dit recept..?

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

10

Re: Basisbescuit recept

Ik heb het aangepast. Iets te snel getypt... :o

Ik gebruik idd gewone bloem, niets zelfrijzend ofzo...

11

Re: Basisbescuit recept

@ Bakmier thx voor jou recept die is echt bij mij dan veel beter, het recept van deze site lukte bij mij dus ook niet, en die van jou nu wel.