1

Onderwerp: gewone bloem + 'baking soda' = zelfrijzend bakmeel?

Ik wil morgen eens echte chocolate chip cookies bakken. Ik heb een lekker recept gevonden op internet maar daarin spreken ze over baking soda.
Dat is blijkbaar niet echt makkelijk te vinden bij ons in Vlaanderen dus vroeg ik me af of ik bloem + baking soda kon vervangen door zelfrijzend bakmeel?
Bedankt!

Why stop dreaming when you wake up?

2

Re: gewone bloem + 'baking soda' = zelfrijzend bakmeel?

nee want meel en bloem zijn hele andere dingen...

3

Re: gewone bloem + 'baking soda' = zelfrijzend bakmeel?

ok, bedankt voor je antwoord... dan zal ik maar op zoek gaan naar baking soda...

Why stop dreaming when you wake up?

4 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (29-08-2010 23:07)

Re: gewone bloem + 'baking soda' = zelfrijzend bakmeel?

Ik kan je wel een doosje opsturen hoor, dat kost bijna niks volgens mij :)

Overigens is bloem+bakpoeder wel zelfrijzend bakmeel, maar bakpoeder is iets anders dan baksoda.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: gewone bloem + 'baking soda' = zelfrijzend bakmeel?

Hier is trouwens een ouderwets amerikaans recept voor chocolate chip cookies, zonder baksoda :)

Chocolate chip cookies:
360 gram boter
250 gram basterdsuiker
250 gram bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
660 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
650 gram gehakte chocoladereep (puur of melk)

Alles mengen in een kom en goed kneden. Dan behoorlijk slordige klompjes maken (zodat de chocoladestukjes uitsteken) en bakken op 175 graden ongeveer 12 minuten.
Het is echt een belachelijke hoeveelheid, maar ze zijn altijd verbazingwekkend snel op   :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/