Onderwerp: mbc beetje zurig?
Ik bak nog niet zo heel lang taarten, maar heb nu al wel een aantal keer mbc gemaakt, zonder problemen.
Nu dus ook weer aan de slag, ingredienten gewogen, eitjes in een apart kommetje gescheiden alvorens ze in de kom te doen en eiwit samen met de suiker au bain marie kloppen.
Normaal word dat eiwit bij mij dan al wat schuimig, witter en stijver maar dat gebeurde nou niet echt. Het smaakte op zich net zo zoet als anders, maar toch had ik het idee dat het heel iets zurigs smaakte (ik heb letterlijk geen goede smaak dus das lastig soms en er is nu ook ff niemand die voor me kan proeven). Er is geen dooier geknapt en er was ook geen ei rot. Ik ruik dat niet maar dat zie je ook toch? Waren iig verse eieren.
Toch maar de mbc verder afgemaakt. Maar ook met de boter lijkt het heel iets zurigs te smaken maar verder wel lekker.
Iemand dit wel eens gehad? Zal ik maar gewoon het zekere voor het onzekere nemen en nieuwe maken? (m'n arme arm...:P)