1

Onderwerp: ingevroren zonder zak

Hoi allemaal.

Ik ben sinds een tijdje ook begonnen om zelf taarten te maken.

Nu heb ik vanmorgen 2 taarten gebakken en bekleed en toen ingevroren. Ik las pas later op dit forum dat ik dit in een plastic zak moest invriezen.
Dit heb ik dus niet gedaan.

Wat kan ik nu verwachten bij het ontdooien??

groetjes
Anne

2

Re: ingevroren zonder zak

ik lees even mee
maar volgens mij moet t niets uitmaken
je moet hem dan denk ik wel ontdooien in de koelkast

Leven is het meervoud van lef.

3

Re: ingevroren zonder zak

oke superfijn.

Ik was al bang dat het meteen te vochtig zou worden of zo..
Bedankt voor je reactie.

4

Re: ingevroren zonder zak

hohoha niet te snel.
ik ben niet zo ervaren..
daarom zeg ik ook ik lees evenmee..

maar VOLGENS mij kan t geen kwaad..

Leven is het meervoud van lef.

5

Re: ingevroren zonder zak

Beter is wel in doos of zak, maar ik vries ze eigenlijk ook wel (erg) vaak zo in....  :o Zal het alleen niet snel als advies geven ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: ingevroren zonder zak

ik zou de biscuit nu nog gewoon in een zak doen.. Als hij strax ontdooit in zak wordt deze niet droog..
(zo zou ik het doen)

Suc6

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

7

Re: ingevroren zonder zak

dreeguiljam schreef:

ik zou de biscuit nu nog gewoon in een zak doen.. Als hij strax ontdooit in zak wordt deze niet droog..
(zo zou ik het doen)

Suc6

Ja zo zou ik het ook doen denk ik  :)

8

Re: ingevroren zonder zak

Het risico van zo los invriezen is idd uitdroging, en uiteindelijk als hij te lang ligt vriesverbranding(heet dat zo?) ofzo... wat je wel es bij vlees hebt wat te lang in de vriezer ligt bijvoorbeeld.

9

Re: ingevroren zonder zak

maar hij is toch al gevuld en bekleed? dan droogt hij niet uit hoor. :)
Moet er alleen niet een zak geurend vlees naast liggen, dan neemt het smaakjes op. maar ik vries taart zo vaak zo in. :Y
Staat er ook niets anders in dat vriezertje, maar het gaat prima.

10

Re: ingevroren zonder zak

wendy schreef:

maar hij is toch al gevuld en bekleed? dan droogt hij niet uit hoor. :)
Moet er alleen niet een zak geurend vlees naast liggen, dan neemt het smaakjes op. maar ik vries taart zo vaak zo in. :Y
Staat er ook niets anders in dat vriezertje, maar het gaat prima.

Ik moet wat beter gaan lezen denk ik  :o

Ik dacht dat het puur om het biscuit ging ipv een volledig beklede taart. 
In dat geval slaat mijn post nergens op. O-)

11

Re: ingevroren zonder zak

ik heb ze vandaag voor het eerst in een doos ingevroren, in plaats van in een zak. Ben benieuwd.
Volgens mij moet het niet zoveel uitmaken, omdat de taarten idd al gevuld en bekleed zijn.

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

12

Re: ingevroren zonder zak

Vizzstick schreef:

Ik dacht dat het puur om het biscuit ging ipv een volledig beklede taart. 
In dat geval slaat mijn post nergens op. O-)

nou, de verwarring begint al omdat dit topic in de verkeerde rubriek staat, want wat heeft de manier van invriezen nou met bakken&vullen te maken??

[move]---> Taartdecoratie algemeen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs