Onderwerp: Fondant met tylose korrelig en bijna niet werkbaar
Hallo mede-baksters,
Voor mijn buren die ieder moment een kindje kunnen krijgen, wilde ik een taart maken met een kroontje. Mijn eerste kroon!
Bij "Spullen voor je taart" in Dordrecht heb ik de tip gekregen om fondant petticine van Bakels te gebruiken. Ik heb volgens de aanwijzingen van de how-to die ik had 3 gram tylose-poeder op 250 gr fondant gedaan. Dit een nachtje laten inwerken.
Ik heb uiteindelijk nog net het kroontje kunnen maken, hoewel ik de fondant moeilijk te verwerken vond: hard, snel scheuren, beetje korrelig. Toen ik verder wilde om nog een strik te maken, lukte het helemaal niet meer. Het was echt te korrelig en ik kreeg het niet meer goed gekneed.
Mijn vraag aan jullie: hoe doen jullie het? Moet ik minder tylose gebruiken, andere fondant, meteen verwerken en niet laten inwerken? En hoeveel fondant gebruiken jullie ongeveer voor een strik? Alle tips zijn welkom!
Alvast bedankt.
groetjes,
Maayke