1 Laatst bewerkt door Luna01 (26-08-2010 13:04)

Onderwerp: marsepein en fondant mix plakt ontzettend

Ik heb marsepein (1:3) 1 op 1 gemixt met fondant. Maar deze blijft heel erg plakkerig.
Deze mix ligt al 12 uur te liggen maar wordt niet harder.

Kan ik hier nu gewoon poedersuiker bij doen of wat meer fondant?

Ik wil hiermee cupcakes bekleden en ook letters uitsteken en rolroosje van maken.

thanks,

Monique

2

Re: marsepein en fondant mix plakt ontzettend

Waar plakt het aan, je handen of je uitroloppervlak?
Handen invetten met een beetje crisco en uitrollen op poedersuiker (of ook op crisco, maar dat doe ik zelf niet graag)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3 Laatst bewerkt door Luna01 (26-08-2010 17:24)

Re: marsepein en fondant mix plakt ontzettend

update:

Ik heb met een klein stukje geexperimenteerd en heel veel poedersuiker toegevoegd.

De consistentie van de mix blijft achter bij wat ik gewend ben, wat raar is want ik heb de laatste keer ook alles van de hebshop besteld.

Zodra ik mijn duimen erin zet blijft alles aan mijn handen plakken.
Zal het zo proberen met crisco op mijn handen... ik heb zo'n aanbevolen mat van de lidl en daar plakt niets aan.

Ben blij dat ik op tijd begonnen ben want 8 sept moeten er 70 cc en een taart klaar zijn :).... jay stress.