Onderwerp: Lavendel cupcakes van Hummingbird Bakery Cookbook
voor de 12 cupcakes:
120 ml volle melk
3 eetlepels gedroogde lavendelbloemetjes
120 g bloem
140 g basterdsuiker ( krirstal gaat ook prima )
1 1/2 theelepel bakpoeder
40 g roomboter op kamertemperatuur
1 ei
12 takjes lavendel ( decoratie)
voor de frosting:
25 ml volle melk
1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes
250 g poedersuiker - gezeefd
80 g roomboter op kamertemperatuur
lila kleurstof
Zet de melk voor de cupcakes met de lavendel afgedekt enkele uren in de koelkast, of zelfs een hele nacht. Doe hetzelfde met de melk voor de frosting, in een apart bakje.
Verwarm de oven voor op 170 graden
Mix bloem, suiker, bakpoeder en boter op lage snelheid tot een zanderig geheel. Zeef de bloemetjes uit de melk en schenk dit al (langzaam!) mixend bij het beslag. Voeg het ei toe en schraap waar nodig de randen van de bak om alles goed te mengen.
Het blijft een behoorlijk vloeibaar beslag; niet geschikt voor spuitzak. Ik vond het zelf het makkelijkst met een maatbeker met schenktuit. Verdeel over 12 cupcakes en bak 20-25 minuten.
Voor de frosting: mix boter, poedersuiker en kleurstof tot alles goed gemengd is. Voeg op lage snelheid de gezeefde melk toe, daarna op hoge snelheid nog minimaal 5 minuten (maar 10 mag ook wel )
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, de frosting over de cupcakes verdelen. Het wordt best een hele berg, maar vergeet niet dat er veel minder boter in de cakejes zit; het wordt echt heel lekker samen Takje lavendel erop en presto:
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>