1

Onderwerp: springvorm of ronde pan?

Ik heb net mijn eerste echte biscuit gebakken. Uiteraard met een springvorm, want die heb je nu eenmaal.
Nu is het oudje eigenlijk aan vervanging toe ( ongeveer 30 jaar oud) en nu vraag ik me af wat ik beter kan kopen. Een nieuwe springvorm Kaiser zwarte kleur of een ronde pan.
Wat gebruiken jullie?
Wat zijn de voor en nadelen van een pan, komt de taart er goed uit met storten ?
Wat is de meest gangbare maat?

groetjes, Yvonne

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

2

Re: springvorm of ronde pan?

ik heb een pan van 20 cm
en een springvorm van 26
t nadeel van MIJN springvorm is dat er "figuurtjes"aan de onderkant zitten en ik hem dus nooit mooi vlak krijg

ik ga dus voor de pan

Leven is het meervoud van lef.

3

Re: springvorm of ronde pan?

Ik ga ook voor een pan.

Springvormen kunnen lekken en een pan niet. Ik heb een keer gehad dat een springvorm niet mooi sloot. Dat merkte ik pas toen ik de oven open maakte en er een taart op de bodem van mijn oven lag in plaats van in de vorm :(