1

Onderwerp: schiften merinque botercreme

Ik had mijn merinque botercreme uit de vriezer gehaald en laten ontdooien in de koelkast en toen ik het vanochtend wilde gaan gebruiiken zag ik dat deze was gaan schiften.
Je kan merinque botercreme toch invriezen? of niet?

groetjes Hanneke

Re: schiften merinque botercreme

Hoe heb je de MBC gemaakt?? Normaal gesproken kan hij prima ingevroren worden, en als je hm daarna weer opklopt zou hij in orde moeten zijn.
Maar misschien dat de boter niet goed opgenomen is door de eiwitten?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: schiften merinque botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hoe heb je de MBC gemaakt?? Normaal gesproken kan hij prima ingevroren worden, en als je hm daarna weer opklopt zou hij in orde moeten zijn.
Maar misschien dat de boter niet goed opgenomen is door de eiwitten?

Als ik me het goed herrinner is het de Italiën MBC

groetjes Hanneke

Re: schiften merinque botercreme

Okee, maar hoe heb je hem precies gemaakt? Was de suikersiroop wel op de juiste temperatuur?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: schiften merinque botercreme

dat weet ik niet doe ik op de gok

groetjes Hanneke

6

Re: schiften merinque botercreme

daar kan het dus aan liggen, ingredienten moeten met een reden een bepaalde temperatuur hebben

Re: schiften merinque botercreme

Ja want als de eiwitten niet heet genoeg geworden zijn kunnen eiwitmoleculen de boter niet dragen. En het is niet veilig ook i.v.m. salmonella...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: schiften merinque botercreme

Even een klein beetje opwarmen in de magnetron en daarna doorkloppen  of au-bain-marie (geef ik de voorkeur aan; kun je ondertussen opkloppen) Ik hoop dat het helpt!!

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

9

Re: schiften merinque botercreme

Bedankt voor de tips Ik had het even in de magnetron gedaan maar net even te lang dus was vloerbaar geworden heb het echter toch een beetje opgeklopt en weer in de koelkast gezet is wel weer stijf geworden maar daarna is het toch weer gaan schiften

groetjes Hanneke

Re: schiften merinque botercreme

Ik zou gewoon nieuwe maken hoor, het is toch heel makkelijk en snel klaar.
Dan weet je tenminste zeker dat het goed is.
Eventueel zou ik dan nu zwitserse mbc maken, dan kun je de temperatuur beter controleren.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: schiften merinque botercreme

ok ik maak wel nieuwe deze gaat richting vuilnisbak
ik heb trouwens wel eiwitpoeder gebruikt

groetjes Hanneke

12

Re: schiften merinque botercreme

Ik vermoed dat ik hetzelfde fout heb gedaan. Toen ik meringue botercrème (met nutella) had ontdooid + opnieuw opgeklopt zal het er zo uit:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-WZB4HOX7-D.jpg

Niet bepaald aantrekkelijk, dus maar weggegooid :s