1

Onderwerp: Tips voor 24 cm ronde taart bekleden?

De grootste taart die ik steeds maakte was 20 cm en met het bekleden daarvan scheurt toch wel vaak m'n marsepein of komen er scheurtjes bovenaan de ronding...
nu wil ik een 24 cm ronde taart bekleden met marsepein. Wie heeft er tips hoe ik dit goed aanpak zodat je niet die scheurtjes krijgt bovenaan? ik gebruik trouwens geen crisco (niet in huis) maar poedersuiker tegen t plakken.
Alvast bedankt!!

2

Re: Tips voor 24 cm ronde taart bekleden?

Meteen als de lap erop ligt het bovenste randje onmiddelijk op de plaats 'vastzetten' ( even met je handen aandrukken), zodat als je de randen naar beneden toe aanwrijft je hem niet mee kunt trekken, als je begrijpt wat ik bedoel.

En heb zelf ook wel eens dat ik m'n lap al heb uitgerold en dan pas m'n taart uit de koelkast haal om 'm te hot-knifen - zeker nu het zo warm is, dan wordt de creme zo snel te zacht :S ; maar kan op de pal wel nadelig effect hebben, die wordt dan al wat te droog. Ik probeer dus de taart eruit te halen, en dan pas de lap rollen, zodat ie er onmiddelijk op kan :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Tips voor 24 cm ronde taart bekleden?

Oke, dank je wel voor de goede tip Adrienne! Ikga t zeker proberen! :thumb: