1 Laatst bewerkt door Patricia0255 (23-08-2010 09:30)

Onderwerp: Biscuit of cake joint?

Er werd gevraagd of ik een joint wilde maken, dus in 3D, van taart dus he.. :P

Nu willen ze als vulling chocomousse en botercreme choco.

Hoe kan ik dit het beste doen? ben niet thuis in het 3d-en

van boeren cake maken en dan bijsnijden?
van biscuit die in stukken door de Bc en choco roeren en dan oprollen in huihoudfolie? (beetje lijkende op cakeballetjes idee)

tips etc alles is welkom.

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

2 Laatst bewerkt door Miss Pebble (23-08-2010 09:18)

Re: Biscuit of cake joint?

Een biscuitrol maken, zoals je die ook in de supermarkt kunt kopen?
Dus bc/mousse over een lap biscuit smeren en het geheel oprollen. Dan heb je een mooi strakke buitenkant die je kunt afsmeren en bekleden.

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

Re: Biscuit of cake joint?

Cakes by Petra schreef:

Een biscuitrol maken, zoals je die ook in de supermarkt kunt kopen?
Dus bc/mousse over een lap biscuit smeren en het geheel oprollen. Dan heb je een mooi strakke buitenkant die je kunt afsmeren en bekleden.


Dat is idd ook een goede optie.

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

4

Re: Biscuit of cake joint?

Oh dat heb ik pas ook gedaan, biscuit was heel lelijk geworden, heb 'm toen verkruimeld en door de bc gedaan, in een bol met huishoudfolie, half uurtje in de koeling en daarna overgoten met chocolade, was echt super lekker !!

Volgens mij moet dat kunnen als je het in huishoudfolie rolt...
Anders probeer je eerst een kleintje voor jezelf !!  :9

Re: Biscuit of cake joint?

Ik was gister zo frusty dat het mij dus niet lukte dat ik mijn biscuit al had verkloot... dus toen ook verkruimeld coor de botercreme en choco gedaan..  en opgerold door de folie in de vorm van een joint.
denk hup in de vriezer morgen zelf stukje proeven

maar dacht echt kan t wel  ???? :think:  :think:  :think:  was ook maar wat aan het doen  :lol:

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

6

Re: Biscuit of cake joint?

Tuurlijk kan dat, je krijgt gewoon een mega choco-bal.... héérlijk dus  :lol:  :lol:  :lol:

Re: Biscuit of cake joint?

nou ik ga t zo even proeven dan of t wat is hehe..

ik heb nu dus die stukjes biscuit met botercrmemix en chocomousse geprakt zeg maar en in folie tot vorm gemaakt..

maar nu met bekleden? eerst nog met 1:1 bc afsmeren en dan pas bekleden met marsepein?

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

8

Re: Biscuit of cake joint?

ja dat is een goeie ?? Ik heb er toen ganache overheen gegoten, maar zou even kijken hoe plakkerig het is, misschien anders een dun laagje bc ??
Ben wel benieuwd, succes !!

9

Re: Biscuit of cake joint?

Marinina schreef:

Oh dat heb ik pas ook gedaan, biscuit was heel lelijk geworden, heb 'm toen verkruimeld en door de bc gedaan, in een bol met huishoudfolie, half uurtje in de koeling en daarna overgoten met chocolade, was echt super lekker !!

Volgens mij moet dat kunnen als je het in huishoudfolie rolt...
Anders probeer je eerst een kleintje voor jezelf !!  :9

Wat een goed idee! Hier was ik zelf nooit opgekomen.
Bedankt voor de tip, die ga ik onthouden.

Ben heel benieuwd hoe het afloopt met je joint.
Laat je het resultaat straks nog even zien?

Dat is toch een TAART waard!

10

Re: Biscuit of cake joint?

Ik twijfel heel erg..

de vorm heb ik dus al gevormd.. alleen doordat het verkruimeld is samen met bc mix en choco mousse is t sponzig  :s

dus denk er toch over om een nieuwe te maken ...

ohw wat lastig.. na druk bezig dus hehe
maar ik ga m wel maken al doe ik er een maand over  :lol:

Enjoy, Life, Laugh and Cake!