1

Onderwerp: verhouding Basisbiscuit

hallo ik zag dat recept van Basisbiscuit voor 24 cm vorm is, maar ik heb een 26 als ik het deel krijg ik zulke ongelijkige aantallen.

nu is er ook een maten tabel en daar word ook water gebruikt bij 24 zeker 1 ei minder en wat water erbij.

hoe kan ik nu het beste de verhouding berekenen voor 26 vorm en van de week wil ik een 30 cm vorm maken vierkant

en waar staat hoeveel botercreme ik nodig heb voor deze vormen.

heel erg bedankt

2

Re: verhouding Basisbiscuit

Ik bak nog niet zo lang, maar om uit te rekenen hoeveel je nodig hebt, vul je de vorm met water en meet je hoeveel erin gaat. Voor elke halve liter 1 ei, 30 gram suiker, 25 gram bloem, 5 gram maizena, vanillesuiker, zout.

Hoe je de botercreme kunt berekenen geen idee.

Ik hoop dat je hier in ieder geval iets aan hebt.

3

Re: verhouding Basisbiscuit

Mag ik de zoekfunctie maar weer eens van hárte aanbevelen!?!

4 Laatst bewerkt door juta (23-08-2010 17:12)

Re: verhouding Basisbiscuit

bedankt samantha,

en ja ik geruik de zoekfunktie maar werd niks wijzer, wat kan ik volgens jou het beste intypen!?!