1

Onderwerp: Taart met een taille???

De laatste tijd heb ik regelmatig problemen met het strak bekleden van m'n taarten. Ik gebruik als vulling b.c. van de mix en een laagje jam. Op de plek waar de laag b.c. zit, trekt de marsepein naar binnen, waardoor rond de hele taart een insnoering zichtbaar is.  :s
Echt balen!!!
Ik heb al van alles geprobeerd: een extra randje botercrème op de plek van de insnoering voor het bekleden; zo min mogelijk druk uitoefenen op de taart bij het smootheren etc. etc.
Vroeger had ik hier echt noooooit last van en nu blijf ik sierrandjes plakken....  :D

Heeft iemand hier ook problemen mee of heeft iemand de gouden tip?
Alvast bedankt!

2

Re: Taart met een taille???

Als je je taart in 3 lagen snijdt en dan van de middelste laag het midden eruit snijdt zodat je een rand van een cm of zo overhoudt. Die rand zet je op je onderste laag kapsel. Daar dan je vulling in en dan de bovenste laag er weer op.

Of misschien minder dik vullen en dan meerdere laagjes.

If life gives you lemons, make lemoncurd.