Onderwerp: strak afsmeren (tip)
Ik zag op youtube een fimpje waarin een taart superstrak werd afgesmeerd. In Amerika worden schijnbaar veel taarten gemaakt waarbij de buitenste laag bestaat uit icing of botercreme. Dat wil zeggen dat die laag dus ook al heel mooi strak moet zijn voor het decoreren (niet bekleden) begint.
Stap 1: grote gaten en kieren (door vullen van de taart) met BC vullen
Stap 2: taart in zijn geheel insmeren met BC (mag dun laagje zijn
Stap 3: de koeling in
Stap 4: bij smeren en glad maken met een warm paletmes
stap 5: de koeling in
en nu komt het!
Stap 6: men neme een stukje keukenpapier en legt dit op de taart (kijk dat de taart genoeg gekoeld is dat het papier niet meteen helemaal vastplakt.) wrijf voorzichtig met handen over het keukenpapier. Smoother kan ook gebruikt worden (vooral voor de randen en hoekje om aan te raden)
Als papier te vettig wordt pak je een nieuw papier of als het heel erg is, moet de taart weer even in de koeling.
Ik heb dit uitgeprobeerd (met volledig wit keukenpapier )
en ik moet zeggen mijn taart staat er nu superstrak bij.
Misschien dat deze tip al oud is, maar na een half uur zoeken hier heb ik hem niet gevonden...
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben
groetjes Jaan