1

Onderwerp: Fondantbloemen op marsepein: gaat dat smelten?

De titel zegt het eigenlijk al.
Ik ben nu bezig met een bruidstaart. Vanavond wordt hij opgehaald en morgenavond pas aangesneden (in Terneuzen!!!). De 3 taarten worden bekleed met marsepein en ik heb orchideeën van gumpaste gemaakt, die erop moeten komen.
Verder heb ik van fondant nog golfclubs gemaakt, die in een golftas gestoken moeten worden. De golftas is weer van cake gemaakt.

Nu ben ik alleen bang dat de orchideeën of golfclubs het vervoer en lange verblijf in de koeling niet overleven. De golfclubs kan ik er wel los bijdoen, maar de bloemen wil ik vastplakken met eetbare lijm.

Lijkt jullie dit slim of heeft iemand andere tips???

2

Re: Fondantbloemen op marsepein: gaat dat smelten?

Als je bloemen goed gedroogd zijn, moet het geen probleem zijn. Op zich zou het niet moeten smelten. Het is wel verstandig dat ze de taart een uur voor het aansnijden uit de koeling halen, evt. een ventilator erop zetten om hem mooi op te drogen, anders gaat er wel condens op zitten en dat is niet zo mooi met aansnijden.

succes!

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: Fondantbloemen op marsepein: gaat dat smelten?

Bedankt voor je tip! Ga ik doorgeven aan de klant.