1

Onderwerp: Creme Brulee taart

Ik ben nu bezig om een creme brulee taart te maken voor mijn nichtje.
Heb nu het volgende bedacht:

onderste laag doe ik de creme brulee die ik uit de kant en klare toetjes haal, en dan nog een laag met caramel.
Bovenop wil ik dan het suiker wat bij de toetjes zit doen, maar dit moet ik dan nog wel verwarmen om het echt te lijken.
Heeft iemand een idee hoe ik dat kan doen, want ik ben bang dat de laag botercreme gaat smelten?

En wat vinden jullie van deze vullingen?

2

Re: Creme Brulee taart

Bedoel je de suiker als vervanging van de fondant? Of snap ik het niet goed  :+

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

3

Re: Creme Brulee taart

Ja, ik wil bovenop de suiker doen, in plaats van de fondant.
en dan de suiker laten smelten zoals het hoort bij een creme brulee.

4

Re: Creme Brulee taart

Carameliseren denk ik dan, je bedoelt toch die harde suikerlaag die normaal bovenop de brulee zit?

Mmmh heb ik zoiets niet gezien bij cakeboss.... :think:

ff zoeken

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

5

Re: Creme Brulee taart

Met zo'n creme brulee brandertje, een mini verfafbrandertje!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

6

Re: Creme Brulee taart

Tom Poes schreef:

Met zo'n creme brulee brandertje, een mini verfafbrandertje!

Ja dat werkt wel in zo'n bakkie.. maar op een hele taart? Ik denk dat je het gewoon zou moeten testen  :Y

Ik heb zoiets gezien bij cakeboss dacht ik, maar kan het niet vinden helaas.

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

7

Re: Creme Brulee taart

In zo'n klein bakkie gebruiken ze vaak een plat ijzer dat ze verhitten en dan op de suiker doen. Op een groter oppervlak kan het makkelijk met een brander, allen zorgen dat het niet verbrandt. Leuk idee, lijkt me wel een machtige taart worden.