1

Onderwerp: chocolade ganache word niet stijf

hallo allemaal!

Ik heb even een vraagje: Ik vind heerlijk om mijn choco taart te vullen met chocolade ganache, alleen word het de ene keer wel stijf na het kloppen en de andere keer blijft het vloeibaar???
doe ik iets verkeerd.....

Ook word het soms een beetje korrelig alsof de chocolade zich niet helemaal goed vermengd met het slagroom.

ik hoop dat jullie wat tips hebben en tips over verschillende smaken ganache zijn ook van harte welkom!!

Re: chocolade ganache word niet stijf

Het kan komen doordat de ganache niet voldoende gekoeld is. Slagroom wordt ook niet echt stijf als hij niet heel koud geklopt wordt.

Als de ganache korrelig wordt, kan het zijn dat het te heet wordt en je chocola verbrandt. Of je hebt hem niet goed gemengd...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: chocolade ganache word niet stijf

er zit ook veel verschil in vershillende merken chocola.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: chocolade ganache word niet stijf

Dat sowieso :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: chocolade ganache word niet stijf

ik heb laatst de 85% cacao chocolade van de aldi meegenomen en gebruikt.. werkte perfect! wel idd goed laten koelen

www.lil-suz.blogspot.com voor meer over mijn creaties