1

Onderwerp: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

Heeft iemand hier ervaring mee?

Gr. Natasja

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

ja hoor. dat kan. kijk maar eens met de zoekfunctie. er zijn al verschillende topics over geweest.

Groetjes Miranda

3

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

yep, gaat heel goed hoor !!

Voor interesse in mijn bescheiden taartenalbumpje....
http://www.mijnalbum.nl/Album=XXYKHY8H

4

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

Ik haalde vorige keer een taart van mezelf uit de vriezer en die ging helemaal zweten!!! Hij was echt heel nat?

Iemand nog tips daarvoor?

5

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

Op laten drogen ;)

Een taart wordt nat omdat hij uit de kou in de warmte komt = condens. Droogt meestal wel vanzelf weer op :) Rustig op temperatuur laten komen helpt, dus eerst even in de koelkast en dan pas op kamertemperatuur.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

Euhm... bij mijn weten mag je een taart (of iets anders van eten) niet opnieuw invriezen i.v.m. ziektes en zo?

7

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

2x invriezen wordt normaal gesproken afgeraden, omdat de kwaliteit/smaak achteruit gaat, dit heeft niets met ziektes oid te maken.
De bisquit wordt er juist was lekkerder van als die al eens ingevroren is geweest, en de beklede taart daarna weer invriezen gaat prima.

Groetjes, Elly

8

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

de bakkers doen het ook, ik heb vroeger bij een bakker gewerkt, en de vriezers lagen vol met kapsels die dan later werden ontdooit en opgemaakt, en die werden net zo makkelijk weer ingevroren.

Voor interesse in mijn bescheiden taartenalbumpje....
http://www.mijnalbum.nl/Album=XXYKHY8H

9

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

goldie schreef:

de bakkers doen het ook, ik heb vroeger bij een bakker gewerkt, en de vriezers lagen vol met kapsels die dan later werden ontdooit en opgemaakt, en die werden net zo makkelijk weer ingevroren.

maar is het dan niet afhankelijk wat voor een vulling je gebruikt?

10

Re: ingevroren biscuit ontdooien, decoreren en dan weer invriezen??

Het is niet de vulling die 2x wordt ingevroren, alleen het kapsel :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag