Onderwerp: Crusting botercreme
Heb via de zoekfunctie wat recepten gevonden als alternatief voor de 1:1 botercreme om mee af te smeren.
oa Het wilton recept.
Zie de site: http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing
En een recept van RI gemixt met trex/crisco met een beetje melk en essences
Recept komt uit een post van Suikertaartjes-Suuz, sorry weet niet meer waar hij staat
500 gr royal icing mix en ongeveer 230 gr trex, 2 eetlepels melk en essence naar smaak.
De vragen:
1) crusten deze botercremes?
2) Kan ik er nog fondant overdoen, of is deze icing bedoeld als bekleding op zich.
3) Kan ik na het opstijven van de vullingen (meringue botercreme en lemon curd) in de koelkast en het bekleden met fondant deze taart buiten de koelkast 24 uur bewaren bij 18 graden ongeveer?
(Er zit nl melk in het recept...ook al gebruik je gepasteuriseerde... ik weet het neit zeker) Ik begrijp wel dat als de vulling al koud was toen je begon hij er best lang overdoet om echt op kamertemp te komen omdat je de vulling insluit en er dus geen zuurstof bijkomt.
Wil het even zeker weten
4)Stel er is helemaal geen vulling omdat je stevige cake gebruikt die lang houdbaar is en al lekker van zichzelf. Kan je deze icing(s) dan buiten de koelkast bewaren nadat de fondant erop zit. En dan bedoel ik een paar dagen...zeg maar 3 zodat je op je gemak kan decoreren margaret braun style bijvoorbeeld.
Ook als je maar 1 of 2 vragen wet zou ik er bij mee zijn.
En als je tussen mijn vragen door nog meer info wilt geven...graag
http://karenannecakes.blogspot.nl/