1

Onderwerp: slagroomtaart maken bij hoge temperatuur.......smelt?

Ik woon sinds kort in Spanje en nou had ik van de week een bestelling voor een slagroomtaart. Heb de slagroom met klopfix gemaakt en in principe kwam hij er goed uit. Toen ik de taart afsmeerde zag ik de slagroom veranderen en toen ik de decoratierand erop moest spuiten liep het zo mijn zak uit (beetje raar verwoord  :lol: ) maar in ieder geval voor de volgende slagroomtaart zou ik graag een tip van iemand willen en mijn vraag is tevens komt het door de warmte of door de spaanse slagroom???

2 Laatst bewerkt door kokkie (14-08-2010 13:08)

Re: slagroomtaart maken bij hoge temperatuur.......smelt?

Het klinkt alsof hij 'doorgeslagen' was... Da's natuurlijk zo gebeurd in die warmte...  Net lang genoeg kloppen, en dan proberen in een zo koel mogelijke ruimte met koele handen zo snel mogelijk erop spuiten...
En misschien slagroomversteviger gebruiken?

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

Re: slagroomtaart maken bij hoge temperatuur.......smelt?

Ik had er klopfix doorgedaan. Ja ik denk echt dat het door de warmte komt. Misschien dat ze daarom wel geen slagroomtaarten in Spanje verkopen  :lol:
Nog wel een sms gekregen dat ie heerlijk was, gelukkig!
Bedankt voor de tip. Koele ruimte is moeilijk, zelfs met de airco aan is het hier nog 28 graden. toch maar verder met marsepein.